Zeki Müren de bizi gördü

• 20.12.2017
  • Zeki Müren de bizi gördü için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Sine-Düş Topluluğu sinemanın 102. Doğum günü anısına Türk ve Dünya sinemasındaki kült sayılacak sahneleri canlandırdı.

Sine-Düş Topluluğu’nun danışmanları Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan ve Arş. Gör. Uğur Kılınç’ın katkılarıyla, İletişim Fakültesi öğrencileri beyazperdede izlediğimiz kimi zaman güldüğümüz kimi zaman ağladığımız hayatımıza iz bırakan, sahneleri konferans salonunda izleyicilerle buluşturdu. Her zaman bizde yeri ayrı olan Yeşilçam, geleneksel kültürümüzün bir parçası orta oyunu ve kült filmlerden oluşan 11 sahne öğrencilerin performansıyla hayat buldu.

Sinemanın doğum günü kutlu olsun

Gösterinin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan “28 Aralık 1895 sinemanın kuruluş yılı, bu vesileyle sinemanın doğum gününü kutlamış olduk. Öğrenciler kendi seçtikleri filmlerin sahnelerini büyük bir özveri içinde çalıştılar.  Buraya izlemeye gelen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Gösteride,“ Hacivat-Karagöz-Zenne” Açelya Kaynar, Meral Demir, Ceren Yıldırım, sessiz sinemanın ustası “Charlie Chaplin” Ümran Çelik, “Crush” filmini Akın Arda İskender, Ayça Yaslı, Melodi Ünlü, Polisiye klasiği “Olağan Şüpheliler” filmini Arda Ersel, Alperen Aslan, Furkan Duman, Hakan Samet Bulut, Burak Anılan, vampirleri sevmeye başladığımız “Alacakaranlık” filmini Asiye Sevde Gediz, Sercan Temel, çığlıkları hala kulaklarımızda yankılanan “Cinnet” filmi Esin Şeker, Arda Ersel,en tatlı turşu kavgası“ Neşeli Günler” filmini Aysima Balcıoğlu, Atakan Kutlu “Karate Kid” Ömer Tanrıver, Sefa Güney “Deliha” Şükran Yazıcı resmine aşık olduğumuz, “Sevmek Zamanı” filmini Tuğçe Kıvrak, Arda Ersel, “Vatanım Sensin” dizisinin unutulmaz sahnesi Misakı Milli’nin kabulü Burak Anılan tarafından canlandırıldı. Büyük bir görsel şölenin yaşandığı etkinlikle İletişim Fakülte’si bir kez daha renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Gösterinin sonunda Arş. Gör. Uğur Kılınç “Fakültemizdeki öğrenciler herhangi bir oyunculuk eğitimi almadan bu gösterileri sergilediler. Bu bizim gurur duymamız gereken bir noktadır. Sinemanın 102. Doğum gününü bu etkinlikte hep birlikte kutlamış olduk. Performans sanat gösterileri devam edecektir.” şeklinde konuştu.

IMG_6736IMG_3410IMG_3405IMG_3814IMG_3480 - Kopya sinedüş açelya sinedüş

Etiketler: / / / / / / / / / /