Pembe panjurlu ev hayali olan varsa unutsun

• 18.12.2017
  • Pembe panjurlu ev hayali olan varsa unutsun için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan’ı ve Farabi Koleji öğrencilerini ağırladı.

OMÜ Medya& Organizasyon Topluluğu ve Farabi Okulları işbirliğiyle sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan İletişim Fakültesi’nde söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik, Farabi Koleji öğrencilerine kampüsün gezdirilmesi ile başladı. İletişim Fakültesi’nde bulunan fotoğraf sergisi gezisinin ardından fakülte içerisindeki uygulama birimlerin tanıtımı yapıldı. Sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan Farabi Koleji ve İletişim Fakültesi öğrencilerine medya sektöründe yaşadığı tecrübeleri anlattı. Alparslan, söyleşi öncesi OMÜ Radyo Kadının Sesi programına konuk oldu. Programda medya sektöründe kadın olmanın zorluklarından bahsetti.

“İyi ki İletişim sektöründeyim”

Alparslan “Medyanın teknolojiyle tanışmasından sonra, özel kanalların sayısı artış gösterdi ve rekabet ortamı oluştu. Mezun olduktan sonra zorlu bir iş arama süreci ve bunun devamında kalıcı olmak için çok emek vermeniz gerekiyor. Pembe panjurlu ev hayali olan varsa unutsun.” Dedi.  Rakiplerin bol olduğu bu sektörde tutunmak için sürekli kendini geliştirdiğini belirten Alparslan “Kendimi geliştirmek için birçok eğitim aldım ve almaya da devam ediyorum. Medya sektörünün zorluğu yanında insani ve mesleki yönü olan bir sektör. İyi ki iletişim sektöründeyim.” şeklinde konuştu.

Hayatını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Alparslan “Eşimi kalp krizi sonucu kaybettim, iki kızımla hayata tutunmaya çalıştım. Yaptığım işlerde onlara örnek olmaya çalışıyorum. Farkındalık yaratmanız ve yeteneklerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sektöre girdiğimde çay getirip götürdüm, halkla ilişkiler ve ar-ge birimlerinde çalıştım benimle alakası olmayan birimlerde görev aldım. Fakat daha sonra gördüm ki çalıştığım her birimden bir şey öğrenmişim.” dedi.

“Teknolojinin vicdanı ve sorgulama yeteneği yoktur”

Dünya dijitalleşiyor ve biz de buna uyum sağlamalıyız diyen Alparslan “Teknoloji bazı mesleklerin sonunu getirdi. Teknolojinin bitiremeyeceği tek alan İletişim alanıdır. Çünkü teknolojinin vicdanı, muhakeme yapma ve sorgulama kabiliyeti yoktur. Üretilen robot insanlar bakmakla görmek arasındaki ince çizgiyi ayırt edemeyecek ve etik davranma bilincine ulaşamayacaktır.” şeklinde ifade etti.

Söyleşinin sonunda katkılarından dolayı Farabi Koleji Müdürü Hüseyin Özdemir’e Radyo Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Serpin Alparslan ‘a Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz teşekkür belgesi takdim etti.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Alparslan, arkadaşı aracılığıyla medya sektörüne 1992 yılında İnterstar’da başladı. Alparslan çalışmalarına Habertürk,Bengütürk,TGRT Haber kanallarında devam etti.Şu an TV EM kanalı ana haber ekonomi yorumu ve Yenibirlik Gazetesi’nde ekonomi köşe yazarlığı yapıyor.Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.Alparslan, “Her Mevsim Ordu”projesiyle Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü,2017 Kırmızıtürk Medya Ödül Töreninde ekonomi alanında”En İyi Ekonomi Köşe Yazarı”ödülü almıştır.

IMG_3184IMG_3551IMG_3260IMG_3250

Etiketler: / / / / / / /