İletişim Fakültesi’nde “dijital film yapımı” semineri düzenlendi

• 01.12.2016
  • İletişim Fakültesi’nde “dijital film yapımı” semineri düzenlendi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nün başlattığı 2. İletişim Çalışmaları kapsamında düzenlenen “Dijital Film Yapımı” seminerinde eğitmen Batuhan Kalaycı, sektördeki tecrübelerini ve deneyimlerini fakülte öğrencilerine uygulamalı olarak anlattı.

Sinema ve televizyon sektöründe birçok projesi olan Kalaycı, sinemada film yapım teknikleri, reklam sektörü ve bunlardan kaynaklanan psikolojik etkilerden bahsetti. Televizyon sektörünün zorluklarından ve filmlere konu olan olayların tamamen kurmaca olduğunu söyleyen Kalaycı, “televizyon dizileri insanları uyutmaya yöneliktir. Kısa filmciler ise, televizyoncuları eleştiren filmler çekerler ve toplumsal konuları ele alırlar” dedi.

“Farklı fikirleriniz varsa film çekmeye yönelin”
Film ve kısa film çekmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Kalaycı, “farklı fikirleriniz varsa film çekmeye yönelin böylece insanların göremediğini gösterebilirsiniz” dedi. Filmde ışık ve sesin önemine vurgu yapan Kalaycı, ışığın ve sesin bir dili olduğunu bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Kalaycı, kurguladığı mizansenlerle katılımcı öğrencileri kullanarak karakter ve fon ilişkisini uygulamalı olarak anlattı.

Analog ile çekilen filmlerin püf noktalarını değinen Kalaycı, “günümüzde hala analog filmler çekiliyor.Bunun sebebi ise analog filmlerin dijitale göre daha kalıcı olmasıdır. Analogla çekilen filmler kurguya ve görüntüye dönüştürüldüğünde görüntü kaybı yaşanmaz ancak dijital ile çekilen filmlerde görüntü kaybı olur” diye sözlerini bitirdi.

Seminer Yrd.Doç.Dr. Ömer Çakın eğitmen Batuhan Kalaycı ’ya teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etiketler: / / / / / /