Gazetecilik Bölümü Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirdi

• 31.10.2023
  • Gazetecilik Bölümü Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında bölüme kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerine yönelik ‘oryantasyon eğitimi’ gerçekleştirdi.

Bölüme yeni başlayan öğrencilerin üniversiteye uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu ile bölüm öğretim elemanlarından Doç. Dr. Sinan Kaya, Doç. Dr. Ahmet Faruk Çeçen, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Aslantürk, Öğr. Gör. Tülin Serindik ve Öğr. Gör. Mürsel Kan katıldı.

Bölüm öğretim elemanlarının kendilerini öğrencilere tanıtmasıyla başlayan eğitimde; üniversite, fakülte ve bölüm olanakları, OMÜ Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği, müfredat, transkript, akademik takvim, ders kayıtları, otomasyon sistemi, staj imkânı, kariyer planlamaları ve mezun profili hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.

Oryantasyon eğitiminde ayrıca bölüm öğretim elemanları, öğrencilere akademik hayatlarında rehberlik edecek tavsiyelerde de bulundu.

Eğitim, soru cevap ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Kerim Koç

Fotoğraf: Betül Balabaz