Hibe alıp gençlik merkezi kurdular!

• 15.04.2016
  • Hibe alıp gençlik merkezi kurdular! için yorumlar kapalı

Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören 2 öğrenci hazırladıkları proje ile  80 bin TL’lik hibe aldı. Öğrenciler bu bütçeyle Çarşamba’ya Gençlik Merkezi açtılar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi öğrencileri Abdullah Sami Ersoy ve Halil Akdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sundukları proje ile 80 bin TL’ lik hibe almayı başardılar. Genç girişimciler, bu bütçe ile fakültelerinin bulunduğu Çarşamba’ya Gençlik Merkezi kurdular. Ersoy ve Akdoğan projenin hangi aşamalardan geçtiğini şöyle anlattı: “Çarşamba’da sosyal ve kültür-sanat faaliyetleri açısından büyük bir boşluk yaşıyoruz.

Üniversiteli olmanın sadece okuldan ya da teorik bilgiden ibaret olmadığı düşüncesi kültür-sanat faaliyetlerine olan açlığımızı daha da tetikledi. 2 yıl önce Karabük’te proje yazımı ile ilgili proje döngüsü eğitimi almıştık. Eğitimin de etkisiyle bir gençlik merkezi projesi yapmaya karar verdik. 2 aylık zorlu bir çalışmanın sonucunda projeyi tamamladık. Ankara’ya gidip Gençlik ve Spor Bakanlığı’na projemizi sunduk. 6 aylık bir bekleyişin ardından projemiz onaylandı. 80 bin TL’lik bütçe aldık.”

Katılım artarsa yeni kulüpler açılacak

Asıl sürecin projenin onaylanmasından sonra başladığını vurgulayan Ersoy “Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen 3 günlük bir eğitim aldık. Saha araştırmasına başladık. Proje için uygun bir mekân bulduk ve kiraladık. Mart ayının ilk haftasında da faaliyetlerimize aktif olarak başladık. Bundan sonraki aşamada arkadaşlarımızın da katılımıyla projemizin amacına ulaşacağını umuyoruz” dedi. Açılan Gençlik Merkezi’nde Karakter Eğitimi, İngilizce, Arapça, Edebiyat, Osmanlıca, Geleneksel El Sanatları, Futbol ve Hukuk Kulübü gibi birçok kulübün faaliyet göstermeye başladığını belirten Ersoy, merkezde istenilen sayıya ulaşıldığı takdirde başka kulüplerin de açılacağını ifade etti.

Etiketler: / / / / /