İletişim Fakültesi’nde kariyer planlama semineri

• 03.05.2018
  • İletişim Fakültesi’nde kariyer planlama semineri için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi’nde Mental Talks adlı seminer düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda İşe Alım ve Yetenek Yönetim Direktörü Uğur Karaboğa’nın sunumuyla Mental Talks adlı kariyer planlaması semineri düzenlendi. Seminere İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Erdem OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, Öğrenci Konseyi Başdanışmanı Resul Kazanbaş Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Şen, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, iletişim fakültelerinin öneminden kısaca bahsetti. RTS Bölüm Başkanı Ömer Çakın “Böyle bir programın yapılmasından dolayı öğrenci konseyine teşekkürlerimi sunuyorum. Kariyer planlamasında bu uygulamanın öğrencilere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi. İletişim Fakültesi öğrencileri için kariyer planlamasının öneminden söz eden Çakın “Basın kuruluşlarıyla iletişim kurmaları açısından özellikle faydalı bir program olacağına düşünüyorum. Bizler için böyle bir uygulama yaptığı için öğrenci konseyine ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle iş birliği yapıyoruz”

Kariyer planlamasında yapılan hatalara değinen Karaboğa “Genelde ülkemizde kariyer planlamasından bahsederken evlenmenin çocuk yapmanın kariyere engel olduğu var sayılır.” dedi. Medya İnsan Kaynakları Projesi’nin amacından söz eden Karaboğa “Medya İnsan Kaynakları 2014 yılında kuruldu. Türkiye’deki yetenekli insan kaynaklarının işle buluşmasında yaşanan sıkıntıları gidermek, insanların kendilerindeki eksikleri tespit etmelerini sağlamak için gayret gösterdik. Dördüncü yılına yaklaştığımız şirketimiz, Türkiye’nin önde gelen yaklaşık 100 şirketi ile iş birliği yapmakta. Bunların arasında Türkcell, Türk Telekom, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, TRT ve Turkuaz Medya gibi şirketler yer alıyor. Amerika ve İngiltere’de bazı çalışmalarda faaliyet gösteriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız iş tecrübesi kazandırmak ve dil öğretmek”

Sözlerine gerçekleştirdikleri yurtdışı programı ile devam eden Karaboğa “Malezyalı bir iş adamının katkısıyla bir program gerçekleştirdik. Bu program çerçevesinde Türkiye ile Malezya arasındaki kültürel bağlarımızı yeniden canlandırmak, hem de dil konusunda öğrencileri geliştirmek istedik. Ayrıca dünyanın gidişatına baktığımızda dünyanın yörüngesinin o taraflara gitmesiyle beraber, bizde önden böyle bir adım atalım istedik. Bununda temsilcisi olarak gençlerden kurulu bir program yaptık.” dedi. Karaboğa “İlk programımız 2016 senesinde gerçekleşti. Önümüzdeki dönem körfez ülkelerinde, Balkanlar’da ve Avrasya Bölgesi olmak üzere bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şu an ki hedefimiz Katar’da böyle bir proje gerçekleştirmek. Hem İngilizce, hem de Arapça konusunda biraz daha çeşitlenecek bir altyapı kullanmaya gayret gösteriyoruz. Sonrasında Bosna’da, Azerbaycan’da böyle projeler gerçekleştirme planlarımız var. Amerika’da ki Work and Travel’ı, biz Katar’da hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Hedefimiz yıllık 10 bin arkadaşımızı Türkiye’den Katar’a götürmek. Orada hem iş tecrübesi kazanmalarını, hem de dil öğrenmelerini hedefliyoruz.” dedi.

OMÜ’den 40 öğrenci İstanbul’a gidecek

OMÜ öğrencilerine ufak bir sürprizinin olduğunu söyleyen Karaboğa “Ortamın coşkusuna ve heyecanına bakarak belli başlı sürprizler yapmaya gayret gösteriyoruz. Buradan bir otobüs OMÜ öğrencilerini İstanbul’a götürecek. Öğrenciler, TRT Stüdyolarını, Turkuaz Medya Stüdyolarını, gazetelerin matbaalarını gezebilecek. TV’de gördükleri gazetecilerle ve yazarlarla sohbetler edip akşam yemeği yeme fırsatı bulacaklar. Tabi bu sözü havada bırakmayacağız ve çekiliş yapacağız.” dedi. Öğrenciler isimlerini bir kâğıda yazdı ve çekiliş gerçekleşti. Kura çekilişinden sonra 40 şanslı OMÜ öğrencisi İstanbul’da gerçekleştirilecek geziye gitmeye hak kazandı.

Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Şen’le canlı mülakat yapıldı ve mülakatın kurallarından bahsedildi. Mülakatın ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, Uğur Karaboğa’ya plaket takdim etti. Onur Şen ise Uğur Karaboğa adına dikilmiş fidan belgesini takdim ettikten sonra toplu fotoğraf çekimi ile seminer sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / /