• 07.05.2020
  • Fotoğrafçılık Topluluğu Bünyesinde Cenk Gençdiş İle Aynasız Fotoğraf Makineleri Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri tarafından oluşturulan Online Fotoğrafçılık Akademisi ikinci etkinliğini, öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen eşliğinde gerçekleştirdi.

Topluluğun bu haftaki konuğu Zoom İthalat kurucu ortaklarından Jirayr Gamsaragan ile Fototrek Fotoğraf Merkezi kurucusu, fotoğrafçı ve eğitmen Cenk Gençdiş oldu. Zoom platformu aracılığıyla gerçekleşen söyleşi aynı zamanda Zoom Tv Youtube kanalında da canlı yayınlandı.

Zoom İthalat firmasının dünyanın önde gelen markaların Türkiye dağıtıcısı olduğunu belirterek söyleşiye giriş yapan Gamsaragan, sektörün gelişmesiyle birlikte dinamiklerin de değiştiğini, artık videonun en az fotoğraf kadar önem arz ettiğini ve firma olarak buna yöneldiklerini söyledi. Aynı zamanda yılda 4 kere Zoom Akademi adıyla dergi yayınladıklarını da belirtti.

Olympus Uluslararası Marka Elçisi olan Cenk Gençdiş ise hem markayla ilgili hem de “Aynasız Fotoğraf Makineleri” ile ilgili gelen soruları yanıtladı ve makinelerin farklarını hazırladığı görsellerle anlattı. Fotoğraf ve video çeken katılımcılara ayrı ayrı makineler öneren Gençdiş, Youtube’daki VideoGren kanalında her akşam canlı yayın yaparak eğitim verdiklerini söyledi.

İnsan ve Portre, Etkili Fotoğraflar için Kompozisyon, Fotoğrafça Anlatım, Yol(cu)luk ve Yol(cu)luk-2 isimli beş kitabı, Eski Kıtanın Yollarında isimli bir fotoğraf albümü bulunan Gençdiş, katılımcılara deneyimlerinden bahsetti.

Çektiği fotoğraflar üzerinden örnekler veren deneyimli fotoğrafçı Gençdiş, “Fotoğraf da hayattaki birçok şey gibi peşinden koşmadığınız sürece sizi bırakan bir şeydir.” diyerek özellikle fotoğrafa yeni başlayanların bir makineyle sürekli uğraşması gerektiği konusunda katılımcılara tavsiyede bulundu.

Haber: Semanur Bal

Etiketler: / / / / / /