Çevre dostu araçlar ile geleceğe temiz bir adım atılacak

• 07.07.2016
  • Çevre dostu araçlar ile geleceğe temiz bir adım atılacak için yorumlar kapalı
  • Otomotiv sektörünün geleceği olarak tanımlanan, günümüz içten yanmalı araçların yerini alacağı ön görülen elektrik motorlu araçlar gün geçtikçe ilgi görmeye devam ediyor.

“15 sene içerisinde sistem değişecek”

1. Sera gazı emisyonlarındaki artış, karbon temelli enerji kaynaklarındaki azalma ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, elektrikli motorlu araçların tercih edilmesine sebep oluyor. Petrol kullanan araçların üretim maliyetlerinin düşüklüğü, gücü ve daha uzun mesafeler kat edebilmesi nedeniyle yeni olarak tanımlanan bu teknoloji daha fazla ilgi topladı. Uzakdoğulu bir firmanın satış yetkilisi Murat Bilgin: “Günümüzde petrol kaynaklarındaki azalma, çevre kirliliğindeki artış ve elektrikli araçların ulaşım maliyetlerindeki uygunluk nedeniyle bir çok ülke bu pazara büyük yatırımlar yapmakta, şarj istasyonları kurup, elektrikli araç kullanımı için vatandaşlarını teşvik etmekte, benim ön görüm 15 sene içerisinde sistem tamamen alternatif kaynaklara kayacaktır” dedi.

“Ülkemizde talep düşük”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun düzlendiği ve birçok üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Alternatif Enerjili Araçlar yarışında boy gösteren tasarımlar adeta gelecekte ülkemizin bu pazarda öncü rol oynayacağını gösteriyor. Bu teknolojinin en büyük özelliğinin çevreye duyarlı ve sessiz olması olduğunu kaydeden Bilgin, dünyada yılda 4 milyon alternatif yakıt kullanan araç satışı gerçekleştiğini ancak Türkiye’de diğer ülkelere nazaran talebin daha az olduğunu belirtti.

Etiketler: / / / / /