Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO yeni binasına kavuştu

• 09.05.2016
  • Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO yeni binasına kavuştu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO), Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde yapılan törenle yeni binasına kavuştu.

9 Mayıs 2016 Pazartesi günü, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde gerçekleşen törene eski Milli Savunma Bakanı Nevzat Ayaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Ondokuz Mayıs Üniversite İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nurdan Öncel Taşkıran, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Ydr.Doç.Yılmaz Yurtseven ve basın mensupları ile öğrenciler katıldı.

“Gençlerin okuması, yetişmesi ve başarılı olmalarını diliyorum.”

Açılış konuşmasına babası merhum Mehmet Tülazoğlu’ndan bahsederek başlayan hayırsever Tülay Ulusoy sözlerine şöyle devam etti: “Sevgi ve saygılarımla içimdeki büyük heyecanla bu okulu gençlerin okuması, yetişmesi ve başarılı, olmalarını dileyerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Çarşamba Belediyesi’ne hediye diyorum. Bugün ben, okulsuzluktan ayrıldığımız Çarşamba’ya geri döndüm. Baba toprağıma, sizlere bir katkım olsun istedim. Mustafa Kemal Güneşdoğdu’dan aldığım ilhamla ben de bir fakülte yaptırmaya karar verdim. Umarım Allah’ın izniyle sizler bu okulda isteyerek ve zevkle okur, adaletli gençler, topluma faydalı bireyler olursunuz. Ben de sizlerin başarısını gördükçe sizlerle gurur duyarım.”

“Bilgi için eğitim kaçınılmaz.”

Ulusoy’dan sonra açılış konuşmasına devam eden Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise, bütün hayırseverlere ve Ulusoy ailesine teşekkürlerini sunarak ve sözü Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Hüseyin Akan’a bıraktı. Hayırsever Tülay Ulusoy’a teşekkürleri sunan Akan sözlerine şöyle devam etti:” Bilgi için eğitim kaçınılmaz. Bunun için de bu tür kampüsler, binalar gerekiyor alt yapı olarak. Ama, elbette şunu eklemek zorundayım hocalarımız olmasaydı, burası sadece binalardan müteşekkir bir alan olurdu. Burayı bir eğitim kurumu, bir irfan yuvası haline getiren hocalarımız ve öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli alt yapıyı sağlayan Tülay Ulusoy hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.”

MYO 9 ayda bitirildi

Rektör Akan’dan sonra söz alan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise okulun kısa sürede yapımının bitirilmesine vurgu yaptı. Vali Şahin, “Tülay hanımefendinin babası adına yaptırdığı bu yüksekokul, ben şöyle baktığımda genelde bu kamu binaları 3,4 sene de bazen 5 sene de bazen de 10 sene de biter. Neredeyse 9 ay olmadan bitirilmiş. Bu vesileyle hem kendilerini hem de yapımcıyı tebrik ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuklar Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kurdele kesimini gerçekleştirdiler. Tören konukların yüksekokul binasını ziyaretleri ile son buldu.

Etiketler: / / / / / / / / / / / /