8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

• 15.06.2015
  • 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması için yorumlar kapalı

Samsun Cumhuriyet Meydanı’na kurulan çadırlarda farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler Türk vatandaşlarına kendi kültürlerini tanıttılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 9-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “8.Uluslararası Öğrenci Buluşması”nın bu seferki durağı Samsun oldu. 33 ayrı şehri tamamladıktan sonra tüm hızıyla devam eden “8. Uluslararası Öğrenci Buluşması” Samsunlu ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

160 ülkeden gelip Türkiye’de okuyan 80 bin uluslararası öğrenci, yerel kıyafetler ve yerel gösteriler ile kendi kültürlerini Türk vatandaşlarına tanıttılar. Öğrenci buluşması 1 milyon kişiye ulaşarak Türkiye’de misafir öğrenci farkındalığını arttırdı.

Buluşmada Kafkas dansı, Afrika – Burindi yerel dansı, Endonezya yerel folklor gösterisi, Boşnak gitar dinletisi ve birçok farklı dilde şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Etiketler: / / / / /