18. Geleceğin Sineması Yarışması başvuruları başladı

• 11.02.2021
  • 18. Geleceğin Sineması Yarışması başvuruları başladı için yorumlar kapalı
  • 877 kez okundu

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) 2003 yılında başlattığı Geleceğin Sineması Yarışması’nın başvuruları başladı.  Türk Sinemasının gelişimine katkıda bulunmak ve gençlerin sinema üretimini desteklemek, yarının sinemacılarına katkı sağlamak amacıyla bu yıl 18’incisi düzenlenen yarışmada seçilen 10 senaryonun da filmi çekilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı’nın iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler katılabiliyor. Son başvuru tarihi 19 Mart olan yarışmada konu sınırlaması yok. Ayrıca yarışma kapsamında seçilen 10 senaryonun da, TÜRSAK Vakfı tarafından belirlenen tarih aralığında maddi destek verilerek başvuruda bulunan kişiler tarafından filmi çekilecek.

Başvuru hakkında detaylı bilgi almak için  https://www.geleceginsinemasi.com/yonetmelik/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Mikail Bıyıklı

Görsel: TÜRSAK