OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu’ndan Foto Maraton

• 17.05.2022
  • OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu’ndan Foto Maraton için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Fotoğrafçılık Topluluğu, Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü (TFGK), Atakum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ATAFOD), Samsun Doğa Severler Topluluğu (SAMDOST) ve Doğa Sporları ve Fotoğrafçılık Topluluğu (SAMUDOF) işbirliğiyle Türkiye’nin birçok ilinde aynı anda foto maraton düzenledi.

Samsun Çakırlar Korosu’nda başlayıp, Atakum Sahil ve Çobanlı’da devam eden foto maraton Yat Limanında sona erdi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı maraton Samsun’da bulunan toplulukların ve öğrencilerin kaynaşması da hedeflendi.

Kitap okumaları ve söyleşi ile başlayan sonrasında fotoğraf turuyla devam eden maraton katılımcılar dönem sonunda yapılacak olan fotoğraf sergisi için kendi objektiflerinden doğa, insan ve portre konulu fotoğraflar çekti.

“Büyük etkinlikler için çalışıyoruz”

OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı ve İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Şule Nur Yazar, düzenlenen foto maraton etkinliği ve bundan sonraki etkinlikler için heyecanlı olduklarını dile getirerek, “TFGK ve ATAFOD’un düzenlediği bu foto maratona ortak olmak bizi çok heyecanlandırdı. Ortak olan tüm toplulukların üyeleriyle birlikte Çakırlar Korosu’nda başladığımız etkinlikte hepimiz güzel anlar yaşadık ve birbirimizle paylaştık. OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu olarak bu etkinlik bizim sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz 2. etkinlik oldu. Bundan sonrası içinde büyük etkinlikler düzenleyeceğimizi ve bunun için çalıştığımızı söylemek isterim.” dedi.

Haber: Semanur Bal

Fotoğraf: OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu