Yeni Gazetecilik Öğrencilerine Üniversiteye Uyum Eğitimi

• 06.10.2024
  • 96 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bölüme kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Oryantasyon Eğitim Programı’ gerçekleştirdi.

Bölüme yeni başlayan öğrencilerin üniversiteye uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime;  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürkile bölüm öğretim elemanlarından Doç. Dr. Sinan Kaya, Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu, Öğr. Gör. Mürsel Kan, Öğr. Gör. Tülin Serindik, Öğr. Gör. Onur Şen, Arş. Gör. Dr. Özlem Delal Abanoz ve Arş. Gör. Asiye Ceren Başal Yıldız katıldı.

Oryantasyon eğitimi Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Arslantürk , “İlerlediğimiz süreçte geçireceğimiz vakitler için umut dolu olduğumuzu söylemek istiyorum. Gazetecilik bölümü umarım kendi kudretinizi yaşama alanınızı belirleyen, özgürlüğünüzün sınırlarını tecrübe edebileceğiniz bir alana dönüşür.”  dedi.

Dekan Bekiroğlu “Seçtiğiniz bölümlerle ilgili kapsamlı bir mesleki eğitim sürecine dahil olacaksınız”

Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk’ün ardından eğitimde söz alan Dekan Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Fakültemizde, seçtiğiniz bölümlerle ilgili kapsamlı bir mesleki eğitim sürecine dahil olacaksınız. Bu süreçte çeşitli bilgiler edinerek alanınıza dair önemli mesleki donanımlar kazanacaksınız. Fakültemiz yalnızca uygulamaya dayalı bir eğitim sunmakla kalmayıp, uygulamaya verdiği yüksek önemi müfredatına yansıtarak, bu alanda köklü iletişim fakültelerine dahi örnek teşkil eden bir yapıya sahiptir. Sizlerden de beklentimiz, sunulan eğitimlerden en iyi şekilde faydalanarak kendinizi geliştirmenizdir.” şeklinde konuştu.

Eğitim, bölüm öğretim elemanlarının kendilerini tanıtarak öğrencilere akademik hayatlarında rehberlik edecek tavsiyelerde bulmasıyla devam etti. Tanıtımın ardından, üniversitenin, fakültenin ve bölümün sunduğu çeşitli olanaklar hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Öğrencilere, OMÜ Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve bu yönetmelik kapsamında müfredatın nasıl işlediği detaylı şekilde anlatıldı. Ayrıca, transkriptlerin nasıl oluşturulduğu ve takip edilebileceği, akademik takvimdeki önemli tarihler, ders kayıt süreçleri ve üniversitenin kullandığı otomasyon sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin kariyer gelişimleri için staj imkânlarının nasıl değerlendirileceği, kariyer planlama süreçlerinin nasıl yürütüldüğü ve bölümden mezun olan öğrencilerin iş dünyasındaki profilleri hakkında da geniş kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Gazetecilik bölümünün uygulama gazetesi Genç İfade hakkında da bilgilendirme yapılan oryantasyon eğitimi sırasında, fakültede faaliyet gösteren OMÜ Fotoğrafçılık Topluluğu etkinlik Koordinatörü İbrahim Emre Uyanık, Gazetecilik Topluluğu Başkan Yardımcısı Serhat Bülki ile Topluluk Sekreteri Betül Balabaz ve İletişim ve Medya Topluluğu Koordinatörü İrem Ortahisar, birinci sınıf öğrencilerine yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bilgilendirme yapan öğrenciler, toplulukların öğrencilik hayatına sağladığı katkıları vurgulayarak, yeni katılımcıları topluluklara davet etti.

Toplulukların tanıtımlarının ardından oryantasyon programı sona erdi.

HABER: Betül Balabaz, Ece Topatay

FOTOĞRAF: Ece Topatay