• 02.06.2023
  • Avrupa Birliği Proje Uzmanı Salihan Demirbaş İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında Proje Uzmanı Salihan Demirbaş ile online söyleşide buluştu.

Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Emine Ceng tarafından düzenlenen söyleşiye, İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

AB Hibe Fonları, Topluluk Programları ve Katılım Öncesi Mali Yardım Programı, Ulusal Ajans ve Dünya Bankası için proje hazırlama ve proje yürütme konularında Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, KOBİ’lere yönelik KOSGEB desteklerinde çalışmalar yürüten Saliha Demirbaş, ulusal ve uluslararası fonlarla finanse edilen proje teklif çağrılarının takibi; projelere başvuru ve yönetimi süreçleri hakkında bilgiler verdi.

“Projeler konusunda donanımlı olmak günümüzde çok önemli bir katma değer”

Demirbaş, ulusal ve uluslararası boyutta kurumların sağladığı hibe ve teşviklerin çok sayıda olduğunu, bu konuya gösterilen ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Projeler konusunda donanımlı olmanın günümüzde çok önemli bir katma değer yarattığına dikkat çeken Demirbaş, “ Dünya ekonomisinde değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, yeni dengelerin oluştuğu; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir ortamda bilginin önemi ve değeri giderek artmakta, yenilik ve fark yaratma, en önemli rekabet unsurlarından biri haline gelmektedir. Bu bakımdan da proje uzmanlığı mesleki bakımdan özellikle nitelikli genç arkadaşlar açısından değer yaratan bir süreç.” diye konuştu.

‘Bir konu hakkında proje geliştirirken sorunların odak noktalarını yakalamak çok önemli”

Proje geliştirme sürecinde proje başvuru rehberinin çok dikkatli okunmasının önemine dikkat çeken Demirbaş, “Proje rehberi bizim o projeyi neden yaptığımıza yönelik arka plan bilgilerini içeriyor. Projemizin rehberde belirtilen amaçlara uygun olması gerekiyor.  Bir bölgede birden fazla sorun olabilir ama sizin projeniz belirlenen sorun alanlarından birine odaklanmalı ve o sorunun çözümüne yönelik etkili faaliyetler geliştirmeli. Faaliyetleri planlarken uygulanabilir, gerçekçi olmasına dikkat etmek önemli. Bütçenin de projemizin uygulanabilirliğini karşılayacak şekilde işlevsel olmasına dikkat etmemiz lazım.” diye konuştu.

Arbil Danışmanlık olarak proje çalışmalarını Samsun’da yürüten Proje Uzmanı Salihan Demirbaş, kapılarının her zaman İletişim Fakültesi öğrencilerine açık olduğunu, proje uzmanlığı konusunda kendini geliştirmek isteyen genç arkadaşlara bu konuda yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırmasının ardından söyleşi sona erdi.

Haber: Berfin ÜSTE

Etiketler: / / / / /