Tarihi Gelin Hamamı Sanat Galerisine Dönüştürüldü

• 07.12.2023
  • Tarihi Gelin Hamamı Sanat Galerisine Dönüştürüldü için yorumlar kapalı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan kültür mirası tarihi Gelin Hamamı, uzun süren bir restorasyon sürecinin ardından yeni bir kimlik kazandı. Cumhuriyetin 100. yılına özel bir hediye olarak nitelendirilen restorasyonla, tarihi Gelin Hamamı modern sanatın ev sahibi olacak.

Osmanlı döneminden kalan tarihi Gelin Hamamı yenileme çalışmalarının ardından büyük değişim geçirdi. Çarşamba Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılına özel yapılan çalışmalarda hamamı sanat galerisine çevirerek ilçe kültür mirasına katkı sağladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yahya Torun,  “Yöremizin en önemli tarihi değerleri arasında yer alan Gelin Hamamı, yıllardır boş bir yapı konumundayken tarihsel değerine uygun, önemini yeniden kazandırmak amacıyla ‘Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’ olarak hizmete hazır hale getirilmiştir. Sanat galerisi, bölge halkımıza ve kentimizi ziyarete gelen misafirlerimize güzel bir ziyaret alanı oluşturmasının yanında, kent kimliğimizi ve tarihsel öğelerimizi daha iyi sunmamıza da önemli bir araç oluşturacaktır.” dedi.

Ferhan Şensoy’un ismi sanat galerisinde yaşayacak”

Sanatçı Ferhan Şensoy’un adının Sanat Galerisi’yle yaşayacağına değinen Yahya Torun, “Ferhan Şensoy’un babası Cemil Şensoy ilçemizde bir dönem Belediye Başkanlığı yapmıştır. Cemil Şensoy’un ismini kültür merkezinde yaşatmaktayız. Ülkemizin değerli tiyatro sanatçıları arasında gösterilen Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 yılında 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Geride birçok eser ve isim bıraktı. Ferhan Şensoy ismi Çarşamba ilçemizin sanat galerisiyle yaşayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

Haber-Fotoğraf: Samet Bilgiç

Etiketler: / / /