‘Sokağın Renkleri’ Dijital Sergisi Gerçekleştirildi

• 06.01.2024
  • ‘Sokağın Renkleri’ Dijital Sergisi Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesindeki Yeni Medya Topluluğu, Metaverse evreninde gerçekleştirdiği dijital sergide, ‘Sokağın Renkleri’ temalı eserleri sanatseverlerle buluşturdu.

İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen dijital sergiye; İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sinan Kaya ve Doç. Dr. Ömer Çakın, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem, Doç. Dr. Ahmet Oktan, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Turgut, Arş. Gör. Dr. Kevser Akyol Oktan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yeni Medya Topluluğu, gerçekleştirdiği dijital sergide; sokağın çeşitli renklerini ve sokak yaşamının farklı yönlerini ele alarak birçok kategoride fotoğraf, afiş, illüstrasyon ve video eserlerini 3 boyutlu olarak ortaya çıkardı. Sergide yer alan eserler, Spatial.io kullanılarak Metaverse evrenine taşındı.

Merve Cengiz

“Çarşamba ilçesinin belirli tarihi simgelerini dijitale taşıdık.”

Serginin açış konuşmasını gerçekleştiren Yeni Medya Topluluğu Başkanı Merve Cengiz, “Çalışmamızda ele aldığımız 3 boyutlu projelerde, kendi fakültemizin iç-dış mekânını ve Çarşamba ilçesinin belirli tarihi simgelerini dijitale taşıdık. Projelerde Autodesk Maya, Adobe Substance 3D Painter, Unity programlarını kullandık. 3 boyutlu modelleme çalışmalarını Maya’da yaptıktan sonra Texture boyamasını Substance programında tamamladık. Render görüntülerimizi aldıktan sonra Unity’le birlikte Spatial.io’yu da kullanarak Metaverse evrenine yani sanal dünyaya taşıdık ve nihayetinde sizlerin paylaşımına sunduk.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem – Arş. Gör. Dr. Kevser Akyol Oktan

Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem – Doç. Dr. Ahmet Oktan

Dijital sergi, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem’in, organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sunan Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Arş. Gör. Dr. Kevser Akyol Oktan’a teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.

Haber: Ece Topatay
Görseller: Merve Cengiz