OMÜ Masal TRT Trabzon Radyosu’nda

• 23.01.2020
  • OMÜ Masal TRT Trabzon Radyosu’nda için yorumlar kapalı

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Açelya Kaynar ve Oğuzhan Uysal, TRT Trabzon Radyosu’nda Yavuz Üçüncü’nün yürüttüğü Köşe Bucak Karadeniz programının Dinamik Düşünce köşesinde OMÜ Masal uygulamasını tanıttı.

Telefon bağlantısı ile gerçekleşen görüşmede program yapımcısı Yavuz Üçüncü’nün sorularını yanıtlayan öğrenciler, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu’nun yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında geliştirdikleri aplikasyonun görme engelli bireylerin gelişen teknolojiyi rahatlıkla kullanmalarını ve aplikasyonla birlikte Türk masallarının tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

“Görme engellilerin dertlerini dert edindik”

Görme engellilerin dertlerini dert edindikleri vurgulayan Oğuzhan Uysal “Biz bir grup gönüllü dördüncü sınıf öğrencisi olarak projeyi planladık. Daha sonra OMÜ Radyo’da masalların seslendirmelerini yaptık. Gönüllü olarak uygulamaya katkı sağlamak isteyen farklı bölümlerde okuyan arkadaşlarımızla masalların diğer dillere çevirileri ve yazılımı hazırlandı. OMÜ öğrencilerinden oluşan bir grup arkadaşımızla oluşturduğumuz OMÜ Masal sesli masal aplikasyonunu görme engelli bireyler için yapılandırılmış kullanıcı duyarlılığı ile kolayca erişebileceği ve uygulayabileceği mobil aplikasyon olarak oluşturdu. Umarız çocukların seveceği yararlı bir uygulama olur.” şeklinde konuştu.

Gönüllük esasına dayanarak oluşturulan OMÜ Masal uygulamasını Google Play Store’dan ücretsiz bir şekilde indirilebilirsiniz.

Haber: Açelya Kaynar

Etiketler: / / / /