Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

OMÜ İletişim Öğrencilerinden “Zeytine Yer Ver” Projesi

OMÜ İletişim Öğrencilerinden “Zeytine Yer Ver” Projesi
  • 12.11.2020
  • OMÜ İletişim Öğrencilerinden “Zeytine Yer Ver” Projesi için yorumlar kapalı
  • 3.488 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Arş. Gör. Dr. Gülten Arslantürk’ün yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında “Zeytine Yer Ver” sloganı ile 11 Kasım Milli Orman Günü’nde zeytin fidanı dikti.  

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Samsun Orman İşletme Müdürlüğünün “Geleceğe Nefes” adlı fidan dikme etkinliği ile birlikte Samsun Alanlı Mesire Alanı’na 6 adet Gemlik zeytin fidanı dikti. Öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılında Milli Ağaçlandırma Günü olarak kabul edilen 11 Kasım tarihinde saatler 11.11’i gösterdiğinde fidan dikim işlemlerine başladı. Öğrencilere, dersin yürütücüsü Arş. Gör. Dr. Gülten Arslantürk ve Genç İfade Editörü Arş. Gör. Okan Karakoca eşlik etti.

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Emin Tiryaki zeytin fidanı dikme projesinin oldukça anlamlı olduğunu vurgulayarak “Yaptığımız bu proje Türkiye’nin her yerinde işlemektedir, milyonlarca fidan dikiyoruz. Amacımız ülkemizi yeşile bürümek. Siz de kendi projeniz kapsamında bize 6 adet zeytin fidanıyla katkıda bulunmuş oldunuz, bizi memnun ettiniz.” dedi.

Proje ekibinde yer alan öğrencilerden Burhan Kurubacak proje ile ilgili şunları söyledi: “Projemiz 6 kişilik bir gruptan oluşmaktadır. Diğer 4 arkadaşımız farklı şehirlerde ikamet ettikleri için ve pandemi dolayısıyla aramızda olamadılar. Proje konusunun belirlenmesi için grup arkadaşlarımızla online görüşmeler gerçekleştirdik. Projemiz toplumsal bir proje olacağı için ve toplumu ilgilendiren bir etkinlik olan “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliğine katkıda bulunmak ile ilgili bir fikir aklımıza geldi. Bu bağlamda projemizin misyonunu, coğrafi konuma ve özelliklere göre üretim odaklı fidanlar dikerek ülke ekonomisi katkıda bulunmak olarak belirledik. Yaptığımız araştırmalar sonucu bölge için en verimli türün zeytin olduğu konusunda mutabık kalarak hızlı bir şekilde harekete geçtik. Yetkililerle görüşmeler gerçekleştirip projemizi hayata geçirmek için gerekli izinleri aldık. Bu bağlamda dikmiş olduğumuz 6 fidan, büyüyüp ağaç olduğunda insanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kaynağa dönüşecektir.” 

 “Zeytin hayatımızın her yerinde”

Proje ekinde yer alan Derya Gündoğdu ise projede kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiğini belirterek “Bu projenin sadece Samsun’da sınırlı kalmasını değil bizim gibi genç nesillerin de bizim zeytin fidanı ekme işlemimizi Türkiye’nin dört bir yanında faaliyete geçirmelerini temenni ederim. Aslında bu projeyi hazırlarken ülkemizin ekonomisini ve kültürünü en çok ön plana çıkarabilecek, tüm insanlığa farkındalık yaratacak bir bitki olmasından dolayı zeytini tercih ettik ve bu yönde çalışma planları hazırladık. Bildiğimiz üzere zeytin, ekonomik anlamda çiftçilerimize ciddi bir gelir kapısı oluşturuyor. Keza kültürümüzü de yansıtan bir bitkidir. Örneğin annelerimiz evlerde yemek olarak zeytinyağlı yaprak sarması pişiriyorlar; birçok hastalığa da şifa kaynağı olduğu sağlık uzmanları tarafından söyleniyor. Zeytini fabrikalarda işleyerek kahvaltıda da tüketiyoruz. Bunun yanında bazen altında serinleyebileceğimiz bir ağaç görevini de üstleniyor. Anlayacağınız üzere zeytin aslında hayatımızın her yerinde diyebilirim. Biz bu projeyle umuda bir adım atmış olduk. Topluma bu projeyle farkındalık kazandırabildiysek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.

Haber: Derya Gündoğdu-Burhan Kurubacak

.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ