Maden Şehitleri Adına Fidanlar Toprakla Buluştu

• 18.11.2022
  • Maden Şehitleri Adına Fidanlar Toprakla Buluştu için yorumlar kapalı
  • 837 kez okundu

14 Ekim 2022 tarihinde Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında patlama sonucu şehit olan madenciler unutulmadı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Çarşamba İlçe Müdürü Oktay Gelmez tarafından organize edilen, Amasra maden ocağı şehitleri adına fidan dikme etkinliği, Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirildi.

Fidan dikimi, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba Gençlik Spor İlçe Müdürü Mustafa Berber, KYK Çarşamba İlçe Müdürü Oktay Gelmez, Müdür Yardımcısı Nihal Aşar Tetik ve birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Şehitlerimizi anmış olduk”

Fidan dikme etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “Bugün burada bulunmamızın en önemli nedeni şehitlerimizin ruhunu yâd etmek için bir arada olmaktır. Geçen hafta cezaevi bölgesinde ağaçlandırma etkinliğimiz olmuştu. Bugün ise ilçemize öğrenim için gelen üniversite öğrencilerimize Çarşamba’da bir fidanı olmasını arz ettik. Aynı zamanda da Bartın’da göçükte kalan şehitlerimiz içinde bu fidanları dikerek onları anmış olduk. Böylece birkaç şeyi birden amaçlamış olduk.” ifadelerinde bulundu.

“Her bir ağaca şehitlerimizin adını verdik”

Konuşmasına maden ocağı şehitlerinin önemini vurgulayarak başlayan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İlçe Müdürü Oktay Gelmez “Bu etkinliğin temel amacı Bartın’da ki patlama sonucu şehit olan işçilerimiz anısına fidan dikmek ve öğrencilerimize doğayı sevdirmek için bir arada bulunuyoruz. Her bir ağaca şehitlerimizin adını vererek anmış olduk.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte ayrıca katılımcı öğrenciler, ata binme ve bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile son erdi.

Haber: Ozan Gezer, Serhat Bülki

Fotoğraf: Serhat Bülki