KOSGEB Samsun İl Müdürü Livaoğlu İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

• 19.05.2023
  • KOSGEB Samsun İl Müdürü Livaoğlu İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu için yorumlar kapalı
  • 419 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında KOSGEB Samsun İl Müdürü Nebahat Livaoğlu ile online söyleşide buluştu.

Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Gör. Emine Ceng tarafından düzenlenen söyleşiye, İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.  KOSGEB İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, KOSGEB’in kurumsal kimliği, hedefleri, faaliyetleri hakkında yaptığı giriş konuşmasının ardından, KOSGEB destekleri ve genç girişimcilere sağladıkları imkânlar hakkında bilgiler sundu. Geleneksel Girişimci Programı,  İleri Girişimci Programı ve diğer KOSGEB destekleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

Hayata Dair Kattığımız Her Bilgi Bizim İçin Değerli’ Girişimcilik ruhu barındıran genç mezunlara iş hayatlarının başında ve sonrasında KOSGEB olarak yanında olduklarının altını çizen, Livaoğlu “Geleneksel Girişimci Programlarında hedef, işletmeleri kuruluş yıllarında desteklemek ve bu işletmelerde istihdamı teşvik etmektir. İleri Girişimci Programı ise hedef, yenilikçi, sanayide dijitalleşme uygulamaları, orta yüksek/yüksek teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sayısının arttırılmasıdır. KOSGEB bu programlar kapsamında istihdam desteği kapsamında kuruluş, performans ve sertifika desteği vermektedir. Kapımız tüm arkadaşlarımıza açık.  Onlara, hayatlarına dair kattığımız, paylaştığımız her bilgi bizim için çok değerli. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çok çalışmak, işinize gerekli hassasiyeti göstermek çok önemli.”

Livaoğlu, KOSGEB’in destek programlarıyla girişimcilerin kurduğu işletmelerin ayakta kalma oranını arttırmak, bir adım yerine iki adım attırmak istediklerini ifade etti. KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen firmalar ve başarılarından bahseden Livaoğlu, “Çok çalışmak, işinize gerekli hassasiyeti göstermek çok önemli. Bunları yapabildiğiniz takdirde başarılı olamamak gibi bir seçenek yok. Genç arkadaşlarımızda bu azim var, onların ilgisi bunu bize gösteriyor. Mezun olduktan sonra yapacağınız işle bir müddet sektörel deneyim sahibi olun, işinizi tüm boyutları ile görün. Girişimcilik desteklerimizden yararlanmak istediğinizde de uzmanlarımızla birlikte sizlerin yanında olduğumuz bilin.” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırmasının ardından söyleşi sona erdi.

Haber: Berfin Üste – Aleyna Selin İleri

Etiketler: / / / / / / / / /