Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

“İŞKUR Kampüste” Etkinliği Hukuk Fakültesi’nde Gerçekleşti

“İŞKUR Kampüste” Etkinliği Hukuk Fakültesi’nde Gerçekleşti
  • 01.03.2019
  • “İŞKUR Kampüste” Etkinliği Hukuk Fakültesi’nde Gerçekleşti için yorumlar kapalı
  • 1.883 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nde İŞKUR tarafından Samsun Kariyer Günleri kapsamında “İŞKUR Kampüste” adlı etkinlik düzenlendi.

Yapılan etkinliğe konuşmacı olarak Samsun Valisi Osman Kaymak ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’un yanı sıra; Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sözlerine katılımdan duyduğu memnuniyeti anlatarak başlayan İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan “Bildiğiniz gibi işsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından birisidir. Sizler de geleceğin çalışanları olduğunuz için işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasını bizim en büyük amacımız. Bizler de İŞKUR olarak ülkemizde bu soruna bir çözüm bulma amacıyla hareket eden bir kurumuz. Bu bağlamda düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katılımınızın bizim için çok önemli olduğunu söylemeliyim.” dedi.

Etkinliğin düzenlenmesindeki amacını, alanında önemli işler yapmış uzman kişileri geleceğin çalışan adayları olan öğrenciler ile buluşturmak olduğunu söyleyen Meydan “Bu günleri düzenlememizdeki amacımız, siz değerli öğrencilerimizi mesleği yapanlar ile buluşturup onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmanızdır. Ayrıca bu etkinliği burada düzenlememizde emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ise “Tüm Türkiye’de organize edilen ‘İŞKUR Kampüste’ adlı etkinlik ile, Samsun İŞKUR il müdürlüğümüzün düzenlediği 2019 yılı 1. Kariyer Buluşmaları kapsamında burada siz öğrencilerle beraberiz. Bu vesile ile ben burada bir iş dünyası temsilcisi olarak tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin Çarşamba ilçemize ve Hukuk Fakültesi’ne büyük değer katacağını düşünüyorum.” dedi.

“Mutsuz insanların en büyük sebeplerinden birisi iş sahibi olmamalarıdır”

Türkiye’de insanların mutsuz olmalarının sebeplerinden birisini işsizlik olduğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç “Mutsuz insanlarımız genellikle iş sahibi olmayan ve bundan dolayı bir başkasına muhtaç olarak gösterilen vatandaşlarımızdır. Bu sorunu halledebilmek için alanında uzman, bilinçli insanlara sahip olmak gerekiyor. Biz üniversite olarak işin daha çok ikinci kısmındayız. Eğitim kurumu olarak iyi yetişmiş insan sayısını arttırmaya ve istihdama katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimizi iş sahipleri ile buluşturuyoruz. İnsanları iş sahibi yapmada İŞKUR’un çok ciddi çalışmaları olduğunu biliyoruz. Kendilerini işsiz insanlara destek oldukları için tebrik ediyorum.” diye söyledi.

Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise düzenlenen buluşma etkinliklerini Türkiye’deki tüm üniversitelerde yapacaklarını söyleyerek “Günümüzde İŞKUR, iş ile ilgili her alanda kendini göstermektedir. Ülke insanına istihdam konusunda, onların işsizliğine çözüm üretme ve uzman kişilerle gençleri buluşturma noktasında her zaman ihtiyaç duyulan bir kurumuz.”dedi.

Samsun’un en fazla iş istihdamı yapılan şehirler arasında olduğunu belirten Uzunkaya “Eski yıllarda geri planda olan kurumumuz 2000’li yılların başlarıyla beraber büyük bir atağa geçti. Eskiden, yılda sadece Türkiye genelinde 24 bin insanı iş sahibi yaparken, günümüzde bir yılda sadece Samsun’da 26 binden fazla insanı iş sahibi yaptık. Bu bağlamda Samsun en çok istihdam sağlanan şehirler arasında kendine yer bularak bizleri memnun etmiştir.” diye konuştu.

“Başarılı bir Türkiye”

Kendileri için asıl önemli olanın özel sektörde istihdamın sağlanması olduğunu söyleyen Uzunkaya  “İŞKUR olarak amacımız özel sektördeki iş gücüne destek olmak ve nitelikli eleman sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Çünkü devletteki eleman elemanı özele sektöre farklı ilerliyor.” şeklinde konuştu.

2018 yılında sadece 210 binden fazla üniversite mezununun iş bulmasına yardımcı olduklarının altını çizen Uzunkaya “Biz TÜİK’ten aldığımız verilere inanıyoruz, kurumumuzun verilerine ve üniversitelerimize güveniyoruz. OECD (Avrupa Ekonomik İşbirliği Örgütü) gibi yabancı kurumların verileri ile de konuşmak gerekirse, Türkiye’de 2007-2017 yılları arasında üniversite mezunu sayısı 3,1 milyondan 7,3 milyona çıkmıştır. Avrupa’da böyle bir rakam bulamazsınız. Bizim Türkiye iş gücü piyasasına katılımımız yüzde 53’tür. İstihdam oranımız yüzde 47’dir. 2018 yılında 210 binden fazla mezunun iş bulmasına yardımcı olduk. Dolayısıyla bu noktada rakamlara bakarak başarılı bir Türkiye’den söz ediyoruz.” diye konuştu.

“Görevimiz adaletin sağlanmasında yardımcı olmak”

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ise “Bildiğiniz gibi bizim hukukçular olarak birinci görevimiz ülkemizde adaletin sağlanmasına yardımcı olmaktır. Devletimiz bize nerede görev verirse gidip vazifemizi yaparız. Sizlerde hukuk fakültesi öğrencileri olarak bu yolda ilk adımınızı attınız. İleride adalet vazifesi alıp ülke için çalışacaksınız.” dedi.

Türkiye nüfusunun yetişmiş eleman gücü ile çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yavuz “Bildiğiniz gibi Türkiye en önemli Avrupa ülkelerinden birisi; genç nüfusumuzun çok oluşu ve eğitim düzeyimizin yüksek oluşu geleceğe yönelik hedeflerimizi diri tutmakta büyük rol oynuyor. Siz gençler çok değerli insanlarsınız. Okulunuzu bitirip mesleğinizi icra edince bunu daha iyi anlayacaksınız. Benim size tavsiyem sizler ileride iyi bir hukukçu olmanın yanında iyi bir insan olmaya da çalışın. Hayatta hep maddi amaç ile hareket etmek doğru olmaz. Ben şahsen ülkemizin birçok yerinde görev yaptım ve ülkemizin dört bir yanından dostlar edindim.” dedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz  “Bize sığınan herkese karşı kapımızı açtık. Suriyeli sığınmacılara ülkemizde iş yapmaları konusunda yardımcı olduk. Esnaflarımızı mağdur etmemek için de Suriyeli sığınmacıları esnaflarımızın yanında istihdam ederek hukuksal bir sorun oluşmasını önledik.” diye konuştu.

“Diploma tek başına bir şey kazanmıyor”

Ders notlarının tek başına bir anlam ifade etmediğini söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak  “Sizler ilerde hâkim, savcı, kaymakam ya da adalet sistemimizde önemli mesleklerde çalışıyor olacaksınız. İyi bir hukukçu olmak için sadece yüksek ders notları yeterli değildir. Diploma tek başına bir şey kazanmıyor. Kendinizi geliştirmek ve mesleğinizi insan sevgisi ile yapmak zorundasınız. İnsanları ve ülkenizi severek yaşayın. Mesleğinizi yapmanızda en büyük güçlerden birisi bu olacak. Hayatla barışık olun ve hayata geliş gayenizi iyi bilin. Sadece makam ya da çok para kazanmak için değil imtihan için geldiğimizin farkında olun.” dedi.

“Bilgi her zaman önemli bir güçtür”

Bilgili olmanın insana ayrıcalık kazandırdığını belirten Kaymak “Bilgi her zaman önemli bir güçtür. Planlı olmayı, kitap okumayı, yabancı bir dil öğrenmeyi,  alanınız dışında bir şeylerle ilgilenip kendinizi donanımlı hale getirmenin önemini bilmelisiniz.” şeklinde konuştu.

Konferans, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Vali Osman Kaymak ve Başsavcı Ahmet Yavuz’a hediye takdim edilmesi ve fakülte girişinde hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ