İletişim Fakültesinin 7. Dönem Mezunları Kariyer Yolculuğuna Başlıyor

• 05.07.2023
  • İletişim Fakültesinin 7. Dönem Mezunları Kariyer Yolculuğuna Başlıyor için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 7. dönem mezunlarını gururla uğurladı.

Mezuniyet törenine İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İletişim Fakültesi dekan yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol ve fakülte dönem birincisinin konuşmalarıyla başladı.

Doç. Dr. Şükrü Yıldırım: “İletişim Fakültesi bizim göz bebeğimizdir”

Mezunları tebrik eden ve ailelerine hoş geldiniz dileklerini ileten Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “İletişim Fakültemizin Çarşamba ilçemizle bütünleştiğini net bir ifadeyle söyleyebilirim. İletişim Fakültesi, ilçe içerisinde bulunan diğer fakültelere ve meslek yüksekokullarına göre üst düzey bir özveriyle çalışıyor. Bizler görevde bulunduğumuz sürece öğrencilerimize ve fakültemize her zaman destek olmayı sürdüreceğiz. Kapımızı her zaman açık tuttuk ve tutacağız. Özellikle öğrencilerin uygulamalarında ve staj hayatlarında projelerine destek olmaya çalıştık. Tabi burada belediyemize ayrı bir parantez açarak, öğrencilerimizin birçok projesine destek verdiğini net bir ifadeyle söyleyebilirim. Gerçekleştirdikleri birçok çalışma sonrasında açıkça ifade edebilirim ki İletişim Fakültesi bizim göz bebeğimizdir. Mezunlarımızın başarılarının daim olmasını diliyorum. Ama hayatın esas zorluğu şimdi başlıyor. Şu bir gerçek ki azmin önünde hiçbir şey duramaz. Azmettikten sonra her şeyi başarabilirsiniz. Tekrardan tüm mezunlarımızı tebrik ediyor, sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi kısa sürede başarılı bir yol katetti

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, üniversite döneminde geçirilen sürecin önemine değinerek, “İletişim Fakültemizin eğitim-öğretim süreci, 2013 yılında ilk defa öğrenci almasıyla başladı. Bu dönem itibarıyla 7. dönem mezunlarımızı veriyoruz. Görece yeni diyebileceğimiz bir fakülte olsak da kısa sürede son derece başarılı bir yol katettiğimizi söyleyebilirim. Bunu gerek akademik eğitimimiz ve kadromuzla, gerekse de mezunlarımızın geldikleri yerler noktasında özellikle vurgulamak istiyorum.” dedi.

Dekan Bekiroğlu: “Dinamik bir kadroya, sağlam bir motivasyona sahibiz”

Fakültenin önceki mezunlarının sahadaki varlığına atıfta bulunan Dekan Bekiroğlu, “Fakültemizin mezunlarının çalışma alanlarına baktığımızda Anadolu Ajansından TRT’ye; Yüksek Öğretim Kurulu Basın Müşavirliğinden uluslararası medya kuruluşlarına; ulusal ve yerel medya kuruluşlarına varana kadar mezunlarımız birçok yerde, kendi eğitim aldıkları alanda istihdam edilme şansını buluyor. Bu başarıda hem fakültemizdeki eğitimin yapısı hem de öğrencilerimizin azmi büyük bir rol oynamış durumda. Genç bir iletişim fakültesi olmamıza rağmen dinamik bir kadroya, sağlam bir motivasyona sahibiz. Atılan tüm adımlar, sağlanan dinamizm, müfredatımız ve akademik kadronun gücü, öğrencilerimizin gelişimine yansıtılıyor. Müfredatımızı günümüzün gelişmelerime göre ve iletişim alanının ihtiyaçlarına göre rahatlıkla güncelleyebiliyoruz. Örnek vermek gerekirse, 2018-2019 Akademik Yılı’nda Drone Haberciliği dersini müfredata ekledik.” diye konuştu.

İlçedeki kurumlarla paydaşlığın ötesinde yol arkadaşlığı yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, “Fakülte olarak ilçedeki tüm kurumlarla ilişki kurabilme kapasitesine sahibiz. Yapmış olduğumuz her etkinlikte, faaliyette ve eğitim süreçlerinde başta Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Kaymakamlığı olmak üzere ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla etkileşimde bulunuyoruz. Sözlerime son verirken mezuniyet törenimizin hazırlanmasında emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Çarşamba Kaymakamlığı’na, Çarşamba Belediyesi’ne, Çarşamba Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne ve Basın Birimi çalışanlarına teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin mezuniyetinin hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Dönem birincisi Gülcür: “Yorucu bir süreçten sonra mutluluğa ulaştık”

Elde ettiği derece neticesinde mutlu ve gururlu olduğu dile getiren İletişim Fakültesi 7. dönem birincisi Dilara Berfin Gülcür, “Bugün bizler için çok heyecanlı bir gün. 4 yıl boyunca uzun, yorucu ve bir o kadar da kıymetli bir süreçten sonra mutluluğa ulaştık. Bu üniversiteye geldiğim ilk geldiğim gündeki ben ile şu anki ben arasında dağlar kadar fark olduğunu sizlere söyleyebilirim. Hatta en önemli farkın, geçmişle kıyasladığımda bir kadın olarak ayaklarımın daha sağlam yere bastığını söyleyebilirim. Değerli hocalarımızın bizlere gösterdiği ilgileri, destekleri, aktardıkları tecrübeleri ve paylaşımları sayesinde bu noktalara gelmeyi başardık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Son olarak ise eğitim hayatım boyunca başta eşim olmak üzere tüm aileme şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Fakülte dönem birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Dilara Berfin Gülcür, dönem ikincisi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Yaren İren ve dönem üçüncüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci öğretim programı mezunu Uğur Yazar’a çiçek ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve kep atılmasıyla sona erdi.

Haber: Öğr. Gör. Onur Şen, Berk Can Dereci, İbrahim Emre Uyanık

Fotoğraf: İbrahim Emre Uyanık, Emam Almousa, Nazik Anarbekova