İletişim Fakültesinde Sanat Herkes İçindir Etkinliği Düzenlendi

• 31.12.2021
  • İletişim Fakültesinde Sanat Herkes İçindir Etkinliği Düzenlendi için yorumlar kapalı
  • 844 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ahmet Oktan‘ın yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında ”Sanat Herkes İçindir” etkinliği düzenlendi.

OMÜ İletişim Fakültesi  Konferans Salonunda gerçekleştirilen  etkinlikle, rehabilitasyon merkezindeki öğrencileri sosyal hayata kazandırmak, aynı zamanda sanata, doğaya ve çevreye karşı daha duyarlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak ve özel çocukların ailelerini de düşünerek imkan ve gerekli şartlar sağlandığında çocuklarının neleri başarabildiğini, isteğin ve azmin engel tanımadığını göstermek amaçlandı. Etkinliğe Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat,  İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Oktan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.

Proje ekibinde yer alan Radyo Televizyon ve Sinema 4. Sınıf öğrencisi Zeliha Nur Akın  grup adına yaptığı konuşmada “Sanat Herkes İçindir adlı etkinliğimizde, öğrencilerin her birinin farklı konularda yetenekleri olduğunu grup üyelerimizle yaptığımız farklı konsept çalışmalarında fark ettik ve bunu bizim dışımızdaki kişilerin de fark etmesini istedik. Projemize ve bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz. En büyük engel sevgisizliktir. Dileriz herkesin yolu bir gün değil, her gün sevgiden geçer. Engelsiz yarınlara.” dedi.

“Önemli olan erişilebilirliği yeterli düzeyde sağlamak”

Toplumsal Sorumluluk Projesi dersini yürüten Doç. Dr. Ahmet Oktan,  etkinlikle ilgili olarak “Engel aslında bireyden ibaret değildir. Toplumun düzenlenişiyle ilgili bir problem. Yeterli imkanlar sağlandığı sürece herkesin çok güzel işler başarabileceğini gözlemleyebiliyorum. Önemli olan erişebilirliği yeterli düzeyde yaygınlaştırmak.” şeklinde konuştu.

Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ulaş Tırıç ise “İlk projemiz İletişim Fakültesiyle oldu, bu bizi çok mutlu etti. Bundan sonra da İletişim Fakültesiyle olan projelere devam edebilmeyi ve desteklerle bu projelerde üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğimizi söylemek isterim.” dedi.

Çarşamba Özakkaya Fırını sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik, proje kapsamında özel öğrencilerin hazırladığı gösteriler, Hacivat Karagöz oyunu, öğrencilere dağıtılan hediyeler ve ödüllerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Havva İltaş
Fotoğraf: Doğukan Günel