İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Sevgi Yolu Projesi

• 13.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Sevgi Yolu Projesi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri, anaokulu çocuklarıyla resim çizme ve toprağa çiçek ekme etkinliğini gerçekleştirdi. Atakum Belediyesi ve Evde Destek Hizmetleri iş birliği ile düzenlenen projede, çocukların empati duygusunun ve değer yargısının geliştirilmesi amaçlandı.

Proje, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya’nın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Ata Çocuk Anaokulunda gerçekleştirildi. Çcukların hayal güçlerinin renkli kalemlerle resme döküldüğü etkinlik, toprağa ekilen çiçekler ile daha da renkli bir hale büründü.  İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Büşra Şahin, Beyza Nur Çıldır ve Yasemin Atmaca, “Projede çocuklardaki maneviyat ve empati duygusunu güçlendirmek ve kalıcı bir şeye dönüştürmesi amaçladık. Çocukların çiçekler ve çizdiği resimler sonrasında Evde Destek Hizmetleri aracılığıyla büyüklerimize ulaştırıldı. Sevgi yolundaki gönül buluşması, yaşlı amca ve teyzelerimizi çok duygulandırdı.” dedi.

“Büyüklerimizi ve çocukları Sevgi Yolunda buluşturmayı hedefledik”

Sosyal Medya Uzmanı Hüseyin Özkan, öğrencilere yaptıkları farkındalık projelerinden dolayı teşekkür ederek “İki nesil uzaktan ancak bu kadar güzel bir şekilde buluşturulabilirdi. Minik ellerin çizdiği renkli resimlerin ve ektikleri çiçeklerin büyüklerimize hediye edilmesi bu projeyi daha da anlamlı kıldı. Manevi duygular iki tarafta da yoğun bir şekilde hissedilerek somut bir hale bürünmüş oldu.” diye konuştu.

Proje üyelerinden Büşra Şahin duygularını “Çocukların içindeki sıcaklığın gözlerine yansıdığını ve etkinliğin duyurulmasıyla büyük bir heyecana büründüklerini, büyüklerin ise yoğun bir duygu seline kapıldıklarını” şeklinde ifade etti. Ata Çocuk Anaokulu yetkilisi Selin Yaralı ise proje ekibine teşekkür ederek projenin okul yönetimi ve çocuklar için farklı bir yere sahip olduğunu ve projeye dahil oldukları için memnun olduğunu belirterek teşekkür etti.

Etiketler: / / / / / / / / /