• 09.12.2023
  • Çarşamba Ticaret Borsası MYO’nun bilgisayar laboratuvarları ÇADEF bağışlarıyla güçleniyor için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu (MYO) bilgisayar laboratuvarları sivil toplum örgütlerinin desteğiyle güçleniyor. Bu kapsamda Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği öncülüğünde SAM-DER Avusturya Kültür Eğitim ve Entegrasyon Derneğinin katkılarıyla Çarşamba Dernekleri Federasyonu (ÇADEF) tarafından bağışlanan ikinci parti 30 dizüstü bilgisayar düzenlenen törenle Çarşamba Ticaret Borsası MYO’ya teslim edildi. Aynı federasyonun geçen yıl da 19 bilgisayar bağışladığı biliniyor.

Bilgisayarların teslim töreninde dernek temsilcilerine bağışları ve gönülden destekleri için teşekkür eden MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, “İki farklı bilgisayar bölümümüz var. Bu laboratuvarlar hem öğretim elemanları hem de öğrencilerimiz için çok önemliydi ve burayı bağışçılarımızın desteğiyle daha da güçlendirdik. Değişen teknoloji yakalamış olduk.” dedi. Prof. Dr. Aydemir konuşmasının devamında Finans – Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü altında “Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası” adıyla yeni bir program açılacağı müjdesini konuklarıyla paylaştı.

17 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul merkezli ÇADEF’in Başkanı Hayati Sözen ise “Bilgisayarsız Okul Kalmasın adıyla başlattığımız kampanya kapsamında geçen yıl ilk olarak 2 meslek okuluna laboratuvar kurduk. Akabinde Çarşamba Ticaret Borsası MYO’nun ihtiyacı olduğunu öğrendik. Geçen sene 20 kişilik laboratuvar kurduk, bugün de 30 kişilik laboratuvar oluşturduk. Bir eğitimci olarak hem çok mutluyuz hem de gururluyuz. Çalışacak öğrencilere de inşallah faydamız olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çarşambalılar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir de ÇADEF desteğiyle yapılan bağışların önümüzdeki dönemde de süreceği sözünü vererek diğer laboratuvarları da aşamalı olarak yenilemeye çalışacaklarını söyledi.

Prof. Dr. İsmail Aydemir törenin sonunda konuklarına teşekkür ederek Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve MYO adına başta ÇADEF Başkanı Hayati Sözen olmak üzere dernek temsilcilerine ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’a fidan sertifikası ve günün anısına hediyelerini takdim etti.

Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir ev sahipliğinde düzenlenen bilgisayarların teslim törenine Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Kemal Çelik, ÇADEF Başkanı Hayati Sözen, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, öğretim elemanları ve kalabalık bir heyet katıldı.

Haber: Kerim Koç

Fotoğraf: Serhat Bülki, Sema Nur Aksu