İletişim Fakültesi Kedi Kasabası’nda
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema (RTS) öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran önderliğinde Kedi Kasabası’nda belgesel film çekti.
Veteriner hekimlerin çalışma projesi olan Kedi Kasabası, 2015 yılının yaz aylarında yaklaşık yirmi bin dönüm bir arazi içerisinde oluşturuldu. Türkiye’de bir ilk olan Kedi Kasabası, kedilere doğal yaşam alanı sağlıyor. İletişin Fakültesi öğrencileri Kedi Kasabası’nı konu alan belgesel çekimi gerçekleştirdi.
Kedi Kasabası’nın kurulmasında katkıları olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Nurhan İşler, “Biz burada kedilerin yaşam alanlarını geliştirecek alanlar tahsis ediyoruz. Kediler, dış alanlara çıkabiliyorlar. Kedilerin dışarı çıkmalarını kesinlikle engellemiyoruz. Sadece dış alanlarda başka canlıların kedileri rahatsız etmesini engelleyecek korumalar oluşturuyoruz” dedi. Çalışma hakkında bilgi veren İşler, “Türkiye’de böyle bir çalışma yok. Bu yüzden diğer iller çalışmamızla ilgili bizimle bağlantıya geçiyorlar. En son Mersin, Antalya ve Kocaeli Belediyesi bizden konuyla ilgili talepte bulundu. Topluma hizmet adına Türkiye’de bizden başka bir örneğin olamaması ve böyle bir çalışmaya öncülük ediyor olmamız gurur verici” dedi.
Üniversitenin her alanından destek bekliyoruz.
OMÜ Veteriner Fakültesi ile işbirliği içerisinde bir çalışmaya girdiklerini belirten İşler, “Burada meydana gelen ve bizim müdahale edemeyeceğimiz konularda OMÜ Veteriner Fakültesi’ne başvuruyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca OMÜ’ nün her alanından destek beklediklerini dile getiren İşler, “Geçen süre içerisinde, üniversitenin her alanından desteğe ihtiyacımız olduğunu gördük. Çok alakasız gelebilir ama Kedi Kasabası olarak hayvan hakları konusunda yardım alabileceğimiz tek mecra Hukuk Fakültesi.
İnsanlar kedi kasabasının farkında değil
İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema (RTS) öğrencileri tarafından İletişim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran önderliğinde Kedi Kasabası’nda belgesel çekildi. Çekimler ile yakından ilgilenen Tuğran, “Öğrendiğimiz kadarıyla çok fazla insan, Kedi Kasabası’nın farkında değil. Çok güzel bir iş yapıyorlar. Biz bunu duyurmak istiyoruz. Amacımız bütün belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin bu tür projelere destek olması” ifadelerinde bulundu. Belgesel hakkındaki beklentilerini de dile getiren Tuğran, “Eğer iyi bir proje yapabilirsek, yarışmalara göndermeyi düşünüyoruz. Hatta yurtdışındaki yarışmalara da göndermeyi planlıyoruz. Böyle bir oluşum dünyada da çok fazla yok. Dolayısıyla Türkiye’den böyle bir belgeselle katılmak dikkat çekici olabilir” şeklinde konuştu.