Cumhuriyetin 100. Yılında Alanında Başarılı Kadınlar OMÜ’de

• 28.12.2023
  • Cumhuriyetin 100. Yılında Alanında Başarılı Kadınlar OMÜ’de için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT), Türkiye Cumhuriyet’in 100. yılında, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) yedincisini gerçekleştirdiği ‘Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler’ etkinliğiyle, alanında başarılar kaydetmiş kadınlar bir araya getirdi.

Etkinliğe, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli, akademisyenler, üniversite ve lise öğrencileri katılım sağladı.

Farklı alanlarda öne çıkan ve elde ettiği başarılarla isimlerini duyuran Türk kadınlarının buluşma noktası olan etkinlikte konuşma yapan isimler; Kim Milyoner Olmak İster Yarışması’nın kazananı Rabia Birsen Göğercin, Türkiye Muay Thai Dünya ve Kick Boks Türkiye şampiyonu milli sporcu Bediha Taçyıldız, Seda Yekeler Eğitim Vakfı (SEYEV) Kurucusu ve Eğitimci-Yazar Seda Yekeler, sosyal fenomeni Ayşenur Sena Tarakçı oldu. Konuşmacılar öğrencilerle kendi hayatlarına dair duygu, düşünce ve tecrübelerini paylaştı.

Prof. Dr. Elevli: “Nene Hatun, Fatma Çavuş, Halide Edip Adıvar, Latife Hanım, Sabiha Gökçen ve diğer isimsiz kahramanlar…”

EMMT Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli, açış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız bugünlerde, Atatürk’ün: ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözü, bu etkinliğin temel ilham kaynağını oluşturdu. Kadınların sadece var olmakla kalmayıp, aynı zamanda en üst düzeyde başarılar elde etmeye ve değer görmeye layık olduğunu vurgulayan demeç, bugün de bize rehberlik etmekte. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük rol oynamış olan Nene Hatun, Fatma Çavuş, Halide Edip Adıvar, Latife Hanım, Sabiha Gökçen ve diğer isimsiz kahramanları da anmak istiyorum. Bu cesur ve öncü kadınlar, bağımsızlık mücadelesine katkı sağlamış, Türk kadınının güçlenmesine öncülük etmişlerdir. Ayrıca bugün burada sözü geçen kahraman Türk kadınlarının başarılarına odaklanacak, onların bilgi, beceri ve liderlikleriyle geleceğe nasıl yön verdiklerini keşfedeceğiz.”

Mehmet Kaan Özkan: “Cumhuriyetimizin 100. yılına damga vurması en içten dileğimdir”

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Başkanı Mehmet Kaan Özkan, “Geçtiğimiz dönem eş koordinatörlüğünü Şevval Dağıstanlıoğlu ile üstlenmiş olduğumuz toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliğimizin cumhuriyetimizin 100. yılına damga vurması en içten dileğimdir. Etkinlik kapsamında tasarlanan afişte cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren çok önemli ilklere imza atmış kadınlarımızla birlikte, yakın dönemde akıllarımıza kazınan videolarında da söyledikleri gibi ‘evlerini geride bırakıp’ hem Avrupa hem de dünya şampiyonlukları ile güzel vatanımıza dönen Filenin Sultanlarına da yer vermek istedik. Son olarak her biri cumhuriyet genci olan ekip arkadaşlarıma, bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen topluluk danışmanımız Prof. Dr. Sermin Elevli, topluluk danışman yardımcımız Arş. Gör. Müberra Terzi Kumandaş’a ve etkinlik koordinatörlerimiz Hazel Güney ve Yasin Berk Şimşek’e teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Kadınların başarılarını konu alan etkinlik, konuşmacılara ödül takdimlerin ardından çekiliş ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Selen Öztürk, Mustafa Tunca, Ferdi Özyüksel

Fotoğraf: Oğulcan Taş