Çarşamba’da Yunus Emre Yılına Özel Tiyatro Oyunu Sahnelendi

• 29.12.2021
  • Çarşamba’da Yunus Emre Yılına Özel Tiyatro Oyunu Sahnelendi için yorumlar kapalı

Yunus Emre’nin ölümünün 700’üncü yıl dönümü için Çarşamba Belediyesi katkılarıyla Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde “Aşkın Aldı Benden Beni” tiyatro oyunu sahnelendi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir’in katıldığı etkinliğe Çarşamba halkı yoğun ilgi gösterdi.

2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi sebebiyle düzenlenen programda Yunus Emre’yi anmak adına sahnelenen tiyatro oyununda Yunus Emre’nin hayatı anlatıldı.

Aşkın Aldı Benden Beni isimli oyunda Yunus Emre’yi canlandıran tiyatro oyuncusu Buğra Dede, senaryo metnini eline ilk aldığında oldukça heyecanlandığını söyleyerek “Topluma mâl olmuş bir karakteri canlandırmak benim için çok önemliydi. Yunus Emre’yi daha iyi anlayabilmek için hazırlık aşamasında sürekli tasavvuf müzikleri dinleyerek kendimi o psikolojiye hazırlamak istedim. Sahnede oyun esnasında yapılacak bir hatanın bana değil Yunus Emre’ye yazılacağını bildiğimizden, çok hassas ve dikkatli davrandık.” dedi.

Haber: Esra Öz

Fotoğraf: Neşe Kanbur