‘Büyük Ellerden Küçük Ellere’ Projesi Gerçekleştirildi

• 12.12.2022
  • ‘Büyük Ellerden Küçük Ellere’ Projesi Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı
  • 633 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin Öğr. Gör. Tülin Serindik yürütücülüğünde gerçekleşen Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında “Büyük Ellerden Küçük Ellere” projesiyle Kızılay desteğinde Çarşamba Anafartalar İlkokulu’ndan seçilen 20 öğrenciye kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.

Gazetecilik Bölümü öğrencileri Zafer Can Karahan, Batuhan Yüzgeç, İbrahim Karakaş, Okan İyiden, Dursun Yıldız ve Ahmet Güney tarafından hazırlanan “Büyük Ellerden Küçük Ellere” projesi gerçekleştirildi. Projenin amacı yardıma muhtaç ilkokul 4. sınıf öğrencilerine kışlık kıyafet yardımında bulunulması ve buna ek olarak Çarşamba’nın kültür ve sanat açısından önemli yerlerini gezdirilmesi olarak bildirildi.

“Eğlenerek öğretme amacını güdüyoruz”

9 Aralık Cuma günü gerçekleşen projede ilk adım olarak TÜGVA Sezai Karakoç Gençlik Merkezi gezisi yapıldı. Burada öğrencileri karşılayan yetkililer kursları hakkında bilgi vererek, “Öncelikle hoş geldiniz. Kurslarımız arasında robotik kodlama, zeka oyunları, İngilizce, resim, aynı zamanda kadınlara yönelik el sanatları, teşbih örme, ney gibi kurslarımız mevcut. Çocuklara güzel vakit geçirmelerini sağlayarak hem eğlenmelerini hem de öğrenmeleri amacını güdüyoruz. Buraya aynı zamanda ders çalışmak için gelen üniversite öğrencileri oluyor. Binanın yapısı bakımından ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri hariç bütün sınıftan öğrencileri ağırlıyoruz. Buraya gelen çocuklar çok memnun kalıyorlar öyle ki gitmek dahi istemiyorlar. Ayrıca ders çalışmak için kayıt gerekmiyor. Kütüphanemizden kitap alarak kitap okuma saati yapabilirsiniz.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Robotik Kodlama sınıfına giden öğrenciler, burada robotik kodlamada kullanılan cihazları, makineleri ve çeşitli parçaları inceledi.

“Kütüphanemizde 40 bini aşkın kitap var”

Gençlik Merkezi’ni gezip binanın tarihi yapısını inceleyen ve derslerin içeriği gibi konularda bilgi verilen öğrenciler buradan sonra Çarşamba Halk Kütüphanesi’ne götürüldü. Kütüphaneyi gezen öğrenciler, süreli kitap almak gibi konularda bilgi aldılar. Öğrencileri karşılayan Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, “Bugün okul olarak burayı ziyaret ettiniz. Belki de önceden buraya hiç gelmeyenler vardır. Halk kütüphaneleri 7’den 70’e herkesin yararlanabileceği alanlardır. Devlet tarafından kurulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlıdır. Burada olsak da aslında buradan taşınacağız. Kütüphanemizde 40 bini aşkın kitap var çocuklar. Aklınıza, hayalinize hangi kitap gelirse burada mevcut. Tarih konusuna ilgi duyarsanız tarih kitapları bir tarafta, tarihin içinde Osmanlı tarihine ilgi duyarsanız o bir taraftadır. Bu kitaplar sıralanmış ve numaralandırılmıştır. Kütüphanemizin belirli bölümleri var bunlar; çocuk, bilgisayar, yetişkin, ders çalışma salonu. Kayıt olmak şartıyla ödünç kitap alabilirsiniz. Ziyaretiniz için sizlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kütüphanenin ardından Çarşamba Bilim Sanat Parkı’na hareket edildi. Burada parkta bulunan çeşitli eğitici deney düzeneklerini kullanan öğrenciler ardından okullarına dönüş yaptı. Okulda öğrencilere kışlık kıyafetleri hediye edildi ve proje fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Kadir Aksu

Etiketler: / / / / / / / / /