İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “SMA Farkındalığı” Etkinliği

• 08.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “SMA Farkındalığı” Etkinliği için yorumlar kapalı
  • 744 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, ‘’SMA Farkındalığı’’ adlı proje düzenledi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya’nın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, “SMA Farkındalığı” projesi Çarşamba Yıldıray Çınar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Projeye okul müdür yardımcıları Özkan Öztürk, Mustafa Şen, rehberlik öğretmeni Neşe Özsemiz ve meslek öğretmenleri Nihal Yavuzarslan ile Nurgül Kahraman katıldı.

Proje sorumlusu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Furkan Şimşek, konuşmasında Hazar bebekten yola çıkarak SMA hastalığını anlattı. Şimşek, projenin sonuna doğru Hazar bebeğin ‘’Nefes Ol’’ belgesini izleterek öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. Ekip arkadaşları; Osama Manasrah, Melike Güler ve Bilge Yalçın proje sonunda öğrencilere ikramlarda bulundu.

Okul Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk, katılımda bulunan öğrenciler için özel bir farkındalık oluşturulması ve algılarının artmasına yönelik gerçekleştirilen etkinlikten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Yıldıray Çınar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Uğuray Barutçu, hastalık hakkında bilgisinin olduğunu fakat daha detaylı bilgi birikiminin olmadığını belirtti. Aynı zamanda hastalığın ne tip belirtiler gösterdiği konusunda da bilgisi olmadığını söyleyen Barutçu, gerçekleştirilen farkındalık projesi için teşekkürlerini sundu.

Haber: Selen Öztürk

Fotoğraf: Doğukan Günel – Mirza Şahin