Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

“Burası Çarşamba, Burada Sevgiyle Yaşanır”

“Burası Çarşamba, Burada Sevgiyle Yaşanır”
  • 15.03.2022
  • “Burası Çarşamba, Burada Sevgiyle Yaşanır” için yorumlar kapalı
  • 1.519 kez okundu

Çarşamba ve Çarşambalı algısını yeniden oluşturmaya değil, var olanı daha da güzel hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ile Çarşamba’nın kent kimliğini ve öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları konuştuk.

Ortak aklı ön plana alacak; katılımcı, sorumlu, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Halit Doğan; eğitimden sağlığa, spordan sosyal hizmetlere, istihdamdan kültür ve sanata her alana dokunan, insan odaklı, insanı merkezine alan projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını vurguladı. İlçelerinde bulunan fakülteleri önemsediklerini dile getiren Başkan Doğan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Halit Doğan kimdir? Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

1978 yılında Çarşamba’da doğdum. 2002 yılından 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar ilçemizde serbest avukatlık yaptım. Siyasete 2014 yılında AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak başladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Tüm canlıların hayatını kolaylaştırmak için mücadele eden, empati kurmaya özen gösteren, çevresine faydalı olmaya çalışan bir insanım.

Çarşamba ilçesi, Samsun’da öne çıkan ilçelerimizden biri. Çarşamba’yı kent kimliği, imajı ve markası gibi kavramlar açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Örneğin sosyal medya hesaplarınızda “Burası Çarşamba, burada sevgiyle yaşanır.” etiketi kullanılıyordu. Bu konudaki çalışmalarınız neler?

Çarşamba’mız tarihi, doğası ve kültürüyle eşsiz bir ilçe. Karadeniz insanına özgü yardımseverliği, yemyeşil doğasının verdiği huzuru, mutluluğu insanımızda görmek mümkün. Biz kent kimliğimizi, imajımızı bize ait olan, bizden bu unsurları göz önünde bulundurarak oluşturmaya gayret gösterdik. Çarşamba ve Çarşambalı algısını yeniden oluşturmaya değil, var olanı daha da güzel hale getirmeye çalıştık. Evet, burası Çarşamba ve burada sevgiyle yaşanır. Çarşamba’da torununu okula götüren bir babaanne de sevgi doludur, evde çocuğuna yemek pişiren anne de, tüm gün tarlada, işinde çalışan anne-baba da, okul sıralarında bulunan öğrencilerimiz de. Biz sevginin, iyiliğin, kardeşliğin memleketi olmaya, bu özelliğimizi herkese göstermeye gayretindeyiz. Sosyal medya hesaplarımızda da ilçemizi tanıtmaya, Çarşamba’nın güzelliklerini herkese göstermeye çalışıyoruz.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını ile büyük mücadele veriyoruz. Pandemide de sosyal belediyecilik anlamında hemşehrilerimize hizmet götürmeye, onların yanında olmaya devam ettik ve ediyoruz. İlçemizde birçok fakülteye ev sahipliği yapıyoruz. Hem sosyal kültürel faaliyetlerle hem de ilçemize yaptığımız yatırımlarla gençlerimizin, tüm hemşehrilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz.  Sevgiyi, merhameti, iyiliği hem kent kimliğimizde hem de sosyal yaşamımızda, belediyecilik faaliyetlerimizde göstermeyi sürdürüyoruz. “Burası Çarşamba, burada sevgiyle yaşanır.” sözünü sadece sosyal medyalarımızda kullanmıyoruz, çalışmalarımıza da yansıtıyoruz.

“Gençlere yönelik faaliyet alanları oluşturuluyor”

Çarşamba, örgün eğitim ve üniversiteye ilişkin kurumsal yapılar anlamında kayda değer atılımların yapıldığı bir ilçe. Bu kurumsal yapıların Çarşamba’ya nasıl bir katkısı söz konusu? Benzer şekilde Çarşamba’nın bu kurumsal yapılara katkısı ne düzeyde? Arada nasıl bir ilişki var sizce?

Çarşamba’mız artık bir öğrenci şehri. Geleceğimizin mimarı, bugünümüzün gülen gözleri, mihenk taşları gençlerimiz, ilçemizde eğitimlerini çok güzel imkanlarla tamamlama fırsatı buluyorlar. Onlar bize ailelerinin emaneti. Buraya okumaya gelen her gencimiz bizler için çok değerli. Genç kardeşlerimizin eğitimlerine katkı sunmak hem okuyup hem sosyal faaliyetlere katılabilmelerini sağlamak amacıyla ilçemizde yeni sosyal alanlar oluşturuyoruz. Türkiye’nin AVM içerisindeki ilk kütüphanesini de ilçemize kazandırıyoruz. İnşallah gençlerimiz için çok faydalı olacak. İlçemizde kapalı yüzme havuzu kazandıracağız. Gençlerin farklı spor alanlarında kendilerini geliştireceği tesisler kuruyoruz. İlçemizde yaşayan herkesin kullanabileceği sosyal tesisler kuruyoruz ve mevcut olanları yeniliyoruz. Yeşilırmak Millet Bahçemize Macera Parkuru kurduk, Karadeniz’in en uzun zipline hattı, Macera Parkurumuzda yer alacak. Karadeniz’in en güzel sahillerinden biri ilçemizde yer alıyor. Burayı değerlendirerek Çarşamba Orman Parkı’nı kuruyoruz. Misafirlerimizin, öğrencilerimizin ve hemşehrilerimizin hoş vakit geçireceği yeni faaliyet alanları kazandırıyoruz. Bu güzel alanları öğrencilerimiz, hemşerilerimiz ve misafirlerimiz hep beraber kullanacağız ve daha iyi kaynaşma sağlayacağız. İlçemizdeki fakülteler, yüksekokullar ile birlikte hem ilçemiz gelişiyor, dönüşüyor hem de öğrencilerimiz ilçemizin kültürünü, insanını tanıma fırsatı buluyorlar.

Çarşamba’da okuyan üniversite öğrencilerine yönelik ne tür çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştiriyorsunuz?

İlçemizde gençlerimize yönelik birçok faaliyet alanı oluşturmaya özen gösteriyoruz. Gerek sportif alanlar gerek kültürel ve sosyal etkinlikler ile gençlerimizin her zaman yanındayız. Sofbol, beyzbol, ragbi gibi birçok spor branşı aktif olarak ilçemizde yapılıyor. Köyümde Şenlik Var, Açık Hava Yaz Akşamları gibi çeşitli etkinliklerle de genç, yaşlı büyük, küçük demeden herkesin katılabileceği programlar oluşturuyoruz. Kültür-sanat kursları vermeye başladık, bu kurslarımızdan sadece hemşerilerimiz değil öğrencilerimiz de faydalanabiliyor. Keman, piyano, halk dansları gibi birçok dalda kurslarımız devam ediyor.  Öğrencilerimiz, Aşevimizden istedikleri zaman gidip sıcak çorbalarını içebiliyorlar. Böyle bir hizmeti de öğrencilerimiz için sunmuş olduk. Kütüphanemiz için de çalışmalarımız devam ediyor, inşallah yakın zamanda Çarşamba’mıza kazandırmış olacağız. Öğrencilerimiz Çarşamba’mıza geldiklerinde eğitimlerine tam donanımlı şekilde devam ederken sosyal ve kültürel anlamda da kendilerini geliştirebilsinler istiyoruz. Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla öğrenci yurtlarımızda kişisel gelişim kursları açılmasını teşvik ediyoruz.

“Öğrencilerimizin projelerini destekliyoruz”

Daha özel olarak Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisinde faaliyete geçen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile birlikte öğrenci sayısı ve barınma gereksinimi daha da arttı. Sizin bu konudaki katkılarınız nelerdir?

İlçemizde KYK yurtlarımız öğrencilerimizin hizmetinde, özel yurtlarımızı da teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin gereksinimleri doğrultusunda her zaman yanlarındayız. Barınma problemi yaşayan öğrencilerimiz bize başvurdukları taktirde elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmayı önemsiyoruz. Bu yıl ilçemize okumaya gelip barınma problemi olan öğrencilerimizi 10 gün boyunca otelde misafir ettik. Bu süreçte sorunlarını çözerek yanlarında olduk. Kampüs içerisine Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yeni bir yurt yapılmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çarşamba’daki fakülteler ve yüksekokul bünyesinde her sene yapılan sosyal sorumluluk projeleri oluyor. Bu projelerle ilgili iş birlikleri ve paylaşımlar nasıl oluyor?

Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerine olabildiğince destek olmaya çalışıyoruz. Genç zihinlerimizin fikirleri bizler için çok değerli. Daha önceki senelerde öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında okullarda kütüphane oluşturduk. Genç arkadaşlarımız uzak mahallelerdeki okullara gidip kütüphane oluşturarak okuma, öğrenme aşkını kendinden ufak kardeşlerine de aşılamış oldular. Öğrenci kardeşlerini mutlu ettiler ve ablaları, abileri olarak onlara unutulmaz bir miras bıraktılar. Üniversiteli kardeşlerimizin projelerine sahip çıkmaları, A’dan Z’ye her şeyi düşünmeleri, yaptıkları işi özenerek yapmaları bizleri daha da mutlu ediyor. Çarşamba Belediyesi olarak daha önce de birçok projede desteğimiz olmuştu, bu yıl daöğrencilerimizin projelerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Gençlerimizin fikirleri, projeleri, emekleri bizler için çok değerli.

“Gençlere kapımız her zaman açık”

Çarşamba Belediyesi bünyesinde çalışmak veya staj yapmak isteyen öğrenciler için bir istihdam alanınız var mı?

Belediyemizde Basın Yayın Birimi bulunmaktadır. Basın Yayın Birimi Müdürümüz ve birimimizdeki çalışanların çoğu İletişim Fakültesi mezunu ve kendi alanlarında çalışıyorlar. Medya Akademisi adı altında bir seminer düzenledik ve seminer de başaralı olan arkadaşlarımıza Basın Yayın Birimimizde çalışma imkanı sunduk. İletişim Fakültesi öğrencileri her yıl Basın Yayın Birimimizde staj yapıyor, teoride aldıkları bilgileri uygulama şansı yakalıyorlar. İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da elbette belediyemizde stajlarını yapabilirler.

Son olarak sizin söylemek veya eklemek istedikleriniz neler? Öğrenci arkadaşlarımıza yönelik mesajlarınız var mı?

Bu değerli röportaj için teşekkür ederim. Hayata iyi tarafından bakmak, bardağın dolu tarafını görebilmek bence çok önemli. Elbette burası bir İstanbul, Ankara değil belki ama burası da kendinizi geliştirmeye, yabancı dil gibi bazı eksiklikleri gidermeye daha fazla vakit bulabileceğiniz bir yer. Öğrencilerimizle bir araya gelmek, onlarla fikir teatisi yapmak bizim için çok değerli. Biz ilçemizde birçok fakülte ve yüksekokula ev sahipliği yapmış olmanın gururunu her zaman yaşıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Çoğunuz farklı illerden, ilçelerden aileleriniz bir emaneti olarak Çarşamba’mıza geldiniz. Buradan ailelere seslenmek isterim. Gözleri arkada kalmasın. Bizim, gençlerimize her zaman kapımız açık. Gerek yaptığınız, yapacağınız projelerle gerekse meslek hayatınıza başladığınızda yapacağınız işlerle bizleri gururlandıracağınızdan eminim.  Biz, ileride yapacağınız tüm güzel işlerde sizleri alkışlamaya, başarılarınızla mutlu olmaya devam edeceğiz. Bu arkadaşımız çok başarılıdır, o da ilçemizde eğitim aldı, kendini geliştirdi diyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Haber: Semanur Bal

Etiketler: / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ