Ağaç Yaşken Eğilir Projesi Gerçekleştirildi

• 04.01.2023
  • Ağaç Yaşken Eğilir Projesi Gerçekleştirildi için yorumlar kapalı
  • 266 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Burak Özdemir, Sevil Doğan, Ebru Kılıç, Bengisu Demirbaş ve Samet Çeri Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında Çarşamba Şehit Nuri Pamir İlkokulu 3. Sınıf öğrencileriyle birlikte “Ağaç Yaşken Eğilir” adlı projede fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Çarşamba Doğal Yaşam Parkında gerçekleştirilen fidan dikimine, Çarşamba Belediyesi ve Kızılay sponsorluk yardımında bulundu. Fidan dikimine Genç Kızılay Başkanı Tarık Toy, Şehit Nuri Pamir İlkokulu 3-B sınıf öğretmeni Şenay Çömlekçi, Kızılay gönüllüleri ve Çarşamba Belediyesi çalışanları katılım sağladı.

“Ağaçlar Doğal Afetleri Önleyen En Büyük Engellerdir”

Fidan dikiminden önce ilkokul öğrencilerine bilinçlendiren üniversite öğrencileri “Ağaçlar, doğal hayatı koruyan, doğal hayatın içinde barındığı ortamları sağlarlar. Her Türlü börtü böcek, her türlü kuş hayvan ormanların içerisinde barınmak durumundadır. Ağaçlar, oksijen kaynağımızdır, hayat kaynağımızdır. Ağaçlar doğal afetleri önleyen en büyük engellerdir. Yani çığ tehlikelerini, heyelanları ve erozyonu ağaçlar önlemektedir” ifadeleri kullandılar.

“Ormanlar Korunmamız Gereken Alanlardır”

Öğrenciler, “Ağaç sevgisi olmadan ağaç olmadan insanı yaşaması söz konusu değildir. Havada bizim gereksinim duyduğumuz oksijeni biz ormanlardan ağaçlardan alıyoruz. Ağaçlar olmasa bizim memleketimize yağmurlar da yağmaz, susuz kalma ihtimalimiz de her zaman olur. Onun için ormanlar bizim göz bebeğimizdir.  Ormanlar korumamız gereken alanlardır” şeklinde konuştular.

Doğal Yaşam parkında gerçekleştirilen fidan dikiminin ardından öğrenciler at çiftliğinde gezip vakit geçirdiler. İlkokul öğrencileri, üniversite öğrencilerine merak ettikleri soruları yönelttikten sonra, etkinlik fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber-Fotoğraf: Sevil Doğan

Etiketler: / / / / / / /