Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN VEFA PROJESİ: BİR KİTAPLA BAŞLA

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN VEFA PROJESİ: BİR KİTAPLA BAŞLA
  • 20.12.2022
  • İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN VEFA PROJESİ: BİR KİTAPLA BAŞLA için yorumlar kapalı
  • 330 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri Toplumsal Sorumluluk dersi kapsamında, Gaziantep otoyolunda haber çektikleri esnada meydana gelen trafik kazasında şehit olan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Muhammed Abdülkadir Esen ve Umut Yakıp Tanrıöver anısına kütüphane kuruyor. ‘Bir Kitapla Başla Projesi’ kapsamında kurulacak kütüphanenin stant etkinliği OMÜ İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu,  Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Çakın ile Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi öğretim elemanı Öğr. Gör. Tülin Serindik, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, Meclis üyesi Mehmet Çalışkan, akademik personeller ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik, ‘Bir Kitapla Başla’ projesi ekibinin 2019 yılında Çarşamba’nın Epçeli Köyü Şehit Burak Çeviker Ortaokulu’nda gerçekleştirmiş olduğu kütüphane projesinin video gösterimiyle başladı.

2019 yılında Çarşamba’nın Epçeli Köyü Şehit Burak Çeviker Ortaokulu kütüphanesine Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ismini veren ‘Bir Kitapla Başla’ ekibi bu kez 20 Ağustos 2022 tarihinde Gaziantep otoyolunda gerçekleşen ve 16 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında görevi başında şehit olan İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ile Umut Tanrıöver anısına Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesine bağlı Karakesek İlk ve Ortaokuluna kütüphane kuruyor.

Etkinlikte Muhammet Abdulkadir Esen’in babası Cemal Esen’in gönderdiği şu mesaj okundu: “Muhammet Abdulkadir Esen 1997 Şanlıurfa doğumludur. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamlayan Muhammet Abdulkadir Esen çok sevdiği Gazetecilik mesleği için üniversite eğitimine Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesinde devam etti. Üniversite eğitimine devam ederken kendisini mesleğinde geliştirmek için mezun olmadan yerel ve ulusal medyada çalışmaya başladı. Mezun olduktan sonra Gaziantep İhlas Haber Ajansında çalışmaya devam etti. 20 Ağustos 2022’de Şanlıurfa’ya göreve giderken meydana gelen trafik kazasını görüp yardım ederken daha sonra meydana gelen kazada vefat etti. Muhammet Abdulkadir Esen daima iyilik üzerine çalışmalar da bulundu.”

Haber: Sevil Doğan

Fotoğraf: İmam Almousa

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ