Türkiye’de yeni bir akım: Balon Futbolu

• 28.04.2017
  • Türkiye’de yeni bir akım: Balon Futbolu için yorumlar kapalı

Dünya’nın en hızlı yayılan spor aktivitelerinden biri olan Balon Futbolu, Türkiye’de ilk kez Samsun’da hizmete sunuldu. Balon Futbolu hakkında organizatör Çağatay Kalın’dan Genç İfade ekibi olarak bilgi aldık.

Balon Futbolu, dünyanın en hızlı yayılan spor aktivitelerinden biri ve bol eğlencesiyle Türkiye’de ilk kez Samsun’da. Dünyada ilk olarak Norveç’te oynanmaya başlanan Balon Futbolu, kısa sürede birçok ülkede alternatif spor aktivitesi olarak ilgi görmeye başladı. Balon Futbolu, rekabetten çok oynayanlara yaşattığı keyifli anlarla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Norveç’te doğdu artık Samsun’da

Balon Futbolu’nun  1 Ağustos 2016 da Türkiye’de ilk kez Samsun’da hizmet vermeye başladığını söyleyen organizatör Çağatay Kalın,”Samsun Balon Futbolu, Kızıl Tamu Korku Evi’nin bir iştiraki olarak hizmet veriyor. Kuruluş olarak, tüm ilkleri Samsun’da uygulamaya geçirmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.

Balon Futbolu’nun insanlar üzerindeki olumlu etkisinden bahseden Kalın, “İnsanları gündelik hayatın stresinden uzaklaştırmak, eğlenirken de spor yapmalarını sağlamak için Balon Futbolu’nu hizmete açtık. Temel amacı eğlendirmek olan Balon Futbolu maçlarımızı, Samsun Recep Tanrıverdi Lisesi’nin Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kuralsız, faulsüz futbol maçı fırsatı

Balon Futbolu’nu diğer futbol maçlarından ayıran temel özellik hiçbir kurala sahip olmaması ve tamamen Fair-Play bir oyun olması. Oyun hakkında bilgi veren Kalın, “Kaleci, orta saha, defans gibi mevkii kavramlarının olmaması tüm takım oyuncularını özgürleştiriyor. Faul, bu oyunda serbest. Yani dilediğiniz gibi rakibinizin üzerine gidebilirsiniz. Biz bu oyuna tek bir kural ekledik; oda yere düşen oyuncuya vurulmaması”diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine özel indirimler

Üniversite öğrencilerine özel indirimler ve sürekli yapılan yeni kampanyalar mevcut. Eğlenirken aynı zamanda spor yapma keyfini bir arada yaşamak isteyenler, iletişim numaralarından hem bilgi alabilir hem de rezervasyon yaptırabilirler. Hafta içi ve hafta sonu hizmetlerde ücret farkı bulunmuyor.

Balon Futbolu nedir?

Rekabetin ön planda olmadığı bu oyun, vücudu kaplayan büyük ve sert plastik balonların içine girerek en az 3, en fazla 6 kişilik gruplar halinde 15’er dakikalık 4 periyot ya da 20-25 dakikalık 2 periyot halinde oynanıyor. Oyuncular takım kurma konusunda tamamen özgürler. Balon yorucu olduğundan oyun kişisel performansa dayanıyor. Mola sürelerine takımlar karar veriyor. İki takım oyuncuları futbol topunu rakip takımın kalesine atmayı amaçlıyor. Açık halı saha da ve kapalı spor salonunda olmak üzere iki farklı alternatifle hizmet veren Balon Futbolu’nda, oyun saatleri oyuncuların talepleri üzerine şekilleniyor. 16 yaş üzeri herkes bu keyifli oyunda yer alabiliyor.

Etiketler: / / / / / / /