Rektör Sait Bilgiç’ten Miniklere Masallar

• 05.03.2020
  • Rektör Sait Bilgiç’ten Miniklere Masallar için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Radyo Televizyon Ve Sinema bölümü öğrencileri tarafından her hafta Perşembe günü saat 21.00’de yayınlanan “Size Bir Masalımız Var Çocuklar” programının bu haftaki konuğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç oldu.

Yayın başlamadan önce programa dinleyici olarak katılan Anafartalar İlkokulu öğrencileri OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e çiçek takdim ederek karşıladılar. Programa öğrencilere nasıl olduklarını sorup “Sait dedenizden size bir masal” diyerek başlayan Rektör Bilgiç “İyi Kalpli Adam Kötü Kalpli Adam” masalını okudu.  Gökten üç elma düşmüş, biri anlatana, biri dinleyenlere, diğeri ise kuşdili bilenin başına, diyerek masalını bitirip iyi insan olmanın daha önemli olduğunu, zengin ya da fakir olmanın hep mümkün olduğunu ama asıl önemli olanın iyi insan olmak olduğunu öğrencilere anlattı. İnsanları fakir ya da zengin diye ayırmadan insanlara faydalı bireyler olmaları gerektiğini söyleyip, öğrencilere öğütler verdi.

Program sırasında Rektör Bilgiç’e; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tahsin Keçeligil, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Turan, Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, Fakülte akademisyenleri, Anafartalar İlkokulu Müdürü İsa Kuru, Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Onur Şen, proje yürütücülerinden RTS Bölümü öğrencileri Nurdan Saygın ile Mehmet Akif Murtazaoğlu eşlik etti. projesinin program çekiminde Rektör Bilgiç’e; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tahsin Keçeligil, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Turan, Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, Fakülte akademisyenleri, Anafartalar İlkokulu Müdürü İsa Kuru, Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Onur Şen, proje yürütücülerinden RTS Bölümü öğrencileri Nurdan Saygın ile Mehmet Akif Murtazaoğlu eşlik etti.

“Öğrenci Odaklı Üst Yönetim Toplantısı”

Program sonrası OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası “Öğrenci Odaklı Üst Yönetim Toplantısı” için Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü kantininde OMÜ öğrencileri ile buluştu. Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Onur Şen ve Öğrenci Temsilcisi olan Çiğdem Dönmez ATM, kantin ile ilgili yaşanan sorunlar ve Samsun ile kampüs arası yaşanan ulaşım sıkıntılarına değindiler. Sait Bilgiç öğrencilerin görüş ve önerilerini dinledikten sonra çözüm için dekanlıktan dilekçe yazmalarını istedi.

Haber: Nazlı Erşahin

Fotoğraf: Elif Kurttaş