Rektör Sait Bilgiç görevi devraldı

• 15.08.2016
  • Rektör Sait Bilgiç görevi devraldı için yorumlar kapalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ağustos’ta atamasıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) rektörü olan Prof.Dr. Sait Bilgiç bu sabah düzenlenen törenle görevi Prof.Dr. Hüseyin Akan’dan devraldı.

Gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Sait Bilgiç: “Bu emaneti kurum olarak, çalışanlarımız olarak bana teslim edilmiş değerli bir emanet olarak teslim aldığımı ve bunu hakkıyla koruyacağımı, gece ve gündüz demeksizin çalışacağımı bilmenizi isterim. Burada sadece rektörün çalışması ve duruşuyla bir başarı yakalamak mümkün değil. Bu üniversitenin bütün çalışanları bu işe canı gönülden heyecanla sarılmadıkça belli bir noktaya varamayacağımızı düşünüyorum. Bu iş gerçekten sorumluluk gerektiriyor. Bu kurumda 29 yıllık bir geçmişi olan biri olarak burayı iyi tanıdığımı düşünüyorum” dedi.

Rektör Prof.Dr Sait Bilgiç

Samsun’un beklentilerini karşılayacak açılımlar ve adımlar atacaklarını söyleyen Rektör Bilgiç, “Üniversitenin Samsun için ne kadar önemli bir kurum olduğunu bilen bir ekiple çalışacağız. Üniversitemizin, 50 bin öğrencisi, 6 bine yakın çalışanı, döner sermaye ile beraber 700 milyon liraya yakın bütçesi olan bir üniversitedir. Üniversitemiz çok çok büyük kurum. Bu kurumdan Samsun ve ülkemizin beklentileri büyüktür. Bu beklentileri karşılamak boynumuzun borcudur. Samsun’un beklentisi olan kaliteli bir üniversiteyi, adı Türkiye’de ön sıralarda olan, saygı duyulan, güvenilen bir üniversite olacağından emin olsunlar” diye konuştu.

İki dönem Rektörlüğü ardından görevi devreden Prof. Dr. Hüseyin Akan da  “Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Ben de yeni rektörümüze ve ekibine başarılar diliyorum. Umuyorum ve temenni ediyorum ki üniversitemiz daha da iyi noktalara gelecektir. Bundan sonra bu emanet onların omuzlarındadır. Kolay gelsin diyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Akan, konuşmasının ardından yeni Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e çiçek takdim etti.

Etiketler: / / /