OMÜ ve Samsun, Şehitlerimiz için Tek Yürek Oldu

• 19.03.2019
  • OMÜ ve Samsun, Şehitlerimiz için Tek Yürek Oldu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ikinci kez gerçekleştirdiği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönemi dolayısıyla, şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Çanakkale ruhunu yaşatmak ve aziz şehitlerimizi anmak için yapılan “18 Mart Şehitler Yürüyüşü” Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ve Samsun halkının geniş katılımıyla gerçekleşti. Sokakları Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza boyayan halk şehitlerimiz için tek yürek oldu. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nun Bando Takımı da yürüyüşe ayrı bir ruh kattı.

OMÜ; personeli, akademisyeni ve öğrencileriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüşteki yerini aldı. Üniversite ve toplum buluşmasının en özel örneklerinden biri olan yürüyüşe; çocuk, genç, yaşlı demeden her kesimin katıldığı bu yürüyüşe ayrıca; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Neslihan Hancıoğlu ve Bedri Yaşar, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, akademisyenler, idari personel, lise ve üniversite öğrencileri ile Samsun halkı katıldı.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden başlayan yürüyüşte, “Çanakkale Geçilmez”, “Allahü Ekber”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Çanakkale Ruhu Dimdik Ayakta”, gibi sloganlarla devam edip Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Atatürk Anıtı’nın önünde ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

“Asırlık Türk yurdu düşmana çiğnetilmedi”

Çanakkale Zaferi’nin önem arz ettiği bu günde, günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç “Çanakkale Zaferimizin 104. yılını kutlamak, şehitlerimizi anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için düzenlediğimiz etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugünkü etkinliğin ardından hepimiz evlerimize, iş yerlerimize döneceğiz. Ama o gün bu vatan uğruna Çanakkale’de savaşan kahramanlarımız evlerine dönmeyeceklerini biliyorlardı. Çanakkale’yi Çanakkale yapan; vatana düşman ayağını bastırmayan, namusuna dokundurtmayan o asil ruhtur. Çanakkale demek, Çanakkale’yi geçilmez yapan Mehmetçiklerimiz demek. Çanakkale demek Seyit Onbaşı demek, kınalı kuzular demek, Mustafa Kemal demektir.” diyerek “asırlık Türk yurdunun düşmana çiğnetilmediğini.” söyledi.

“Birlikte çok çalışmak, çok üretmek zorundayız”

Milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilmesinin önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Her türlü güçlüğün üzerinden gelineceği ispat edilmiş, Türk komutan ve askerleri, dünya askerlik tarihine geçmiştir. Bugün de ülkemize yöneltilen iç ve dış tehditleri ancak Çanakkale ruhuyla bertaraf edebiliriz. Ecdadın bize bıraktığı bu kutsal vatan topraklarını, biz de bizden sonrakilere daha güvenli ve güçlü bir şekilde bırakmakla yükümlüyüz.” diyerek sözlerine Çanakkale ruhunu yaşatmakla ilgili “Birlikte çok çalışmak, çok üretmek zorundayız. Düşmana muhtaçlıktan kurtulmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Yeni Zelanda’daki Müslümanları katleden terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum”

Milli Mücadeleye katılan, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı destansı mücadeleyi anlatan “Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer” dizelerine sahip “Çanakkale Şehitlerine” adlı unutulmaz şiiri okuyan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Çanakkale başta olmak üzere bu topraklar için toprağa düşmüş olan bütün şehitlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” diye konuştu.

Yeni Zelanda’da Cami’de ibadet ederken terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan Müslümanlarla ilgili Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor; şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifalar diliyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in konuşmasının ardından Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Metin Yılmaz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından vatandaşlarla birlikte dua eden Prof. Dr. Metin Yılmaz “Birlik ve beraberlik” temennisinde bulundu. Duanın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin düzenlediği ve Samsun halkının katıldığı “18 Mart Şehitler Yürüyüşü” sona erdi.

Etiketler: / / / / / /