Kitap ve fotoğraf tutkunları Çarşamba Kitap Fuarı’nda buluştu

• 04.05.2018
  • Kitap ve fotoğraf tutkunları Çarşamba Kitap Fuarı’nda buluştu için yorumlar kapalı

Çarşamba Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı 4 Mayıs Cuma günü kitapseverlere buluştu. Fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık topluluğu tarafından “Kadrajımda Yaşam” adlı fotoğraf sergisi de yer alıyor.

Çarşamba Belediyesi Ali Fuad Başgil Etkinlikleri kapsamında bu yıl 6.’sı düzenlenen Çarşamba Kitap Fuarı 4-13 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Fuarda OMÜ İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık topluluğuna ait öğrencilerin çektiği 13 fotoğraf yer alıyor. Öğrencilerin kadrajına yansıyan hayatın içindeki kareler fuara görsel bir ayrıcalık katıyor.

Fuar Açılışına Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, OMÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan, Çarşamba Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, OMÜ İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Onur Şen, Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

“Çarşamba tarihi ve kültürel dokuya sahip bir ilçe”

Açılış konuşması yapan Çarşamba Belediyesi Başkanı Hüseyin Dündar “Kitap fuarları fuarların en önemlisidir. Çarşamba’da sayısı 30 bine yaklaşan ilk ve ortaöğretim, 4 bin civarında yükseköğrenim yapan öğrencimiz var. Öğrencilerimizin eğitimine katkı yapa bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Çarşamba tarihi geçmişi olan tarihi ve kültürel dokusu olan önemli bir ilçe. Bizde bu tarihi ve kültürel dokuya katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

Konuşmasına Yunus Emre’nin “İlim kendini bilmektir” şiiri ile başlayan Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin “Maalesef okuyan bir toplum olamadık. Bizler bu eksikliğimizi gayretlerle tamamlamalıyız. Okuyan toplumlarda gelişim daha farklı oluyor, okuyan bir toplum olmak zorundayız. “şeklinde konuştu.

“Okumak topluma huzuru ve barışı getirir”

Samsun Valisi Osman Kaymak “Çarşamba Belediyesi’nin bu faaliyeti 6 yıldır sürdürmüş olması çok anlamlı. Okumak topluma huzuru ve barışı getirir. Sosyal sorunların temelinde eğitimsizlik yatmakta bu anlamda belediyelerimizin sosyal faaliyetler kapsamında yaptıkları bu tür etkinlikleri çok anlamlı buluyorum. Aydın ve eğitimli toplum olma yolunda bu etkinliklere katılan yayın evlerine, öğretmen, öğrenci ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılışın ardından kitap fuarı ve fotoğraf sergisi katılımcılarca gezildi.

107 yazar/şair ve 110 yayınevi

Çarşamba Abdullah Paşa Meydanı’nda gerçekleşen fuara 107 yazar/şair ve 110 yayınevi katıldı. Fuarda panel, söyleşi ve imza günleri gerçekleşecek. Fuara Yavuz Bahadıroğlu, Sait Çamlıca, İbrahim Ünsal, Asuman Portakal, Serkan Şengül, Savaş Ünlü, Haydar Ergülen, Fatih Duman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Cansu Canan Özgen, Tolga Uçar, Tarık Tufan, Şükrü Erbaş, Kaan Murat Yanık, Adem Özköse, Sadık Yalsızuçanlar, Timuçin Çevikoğlu, Ferdi Bişkin, Ali Nuri Türkoğlu, Sıddık Akbayır, İsmail Kılıçarslan, Serdar Tuncer ve Soner Yatgın gibi şair ve yazarlar katılıyor.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / /