İletişim öğrencileri çocuklarla haklarını paylaştı

• 21.11.2017
  • İletişim öğrencileri çocuklarla haklarını paylaştı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Çarşamba’da ilköğretim öğrencileriyle bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıftan bir grup öğrenci Çarşamba’da bulunan Farabi Koleji, Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu ve Atatürk İlkokuluna giderek 2-3-4. sınıf öğrencilerine çocuk haklarına ilişkin bilgiler verdi.

Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet uygulamaları projeleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ne tür haklara sahip oldukları ve haklarını nasıl koruyabilecekleri konusunda çocukların bilinçlenmesini ve bilgilenmesini sağlamak amacıyla paylaşımlarda bulunuldu.

Etkinlikte en çok ülke tarafından imzalanan insan hakları belgesi olma özelliği taşıyan Çocuk Hakları Sözleşmesi, projede yer alan öğrenciler tarafından 166 ilköğretim öğrencisine anlatıldı.

“Çocukları haklarıyla tanıştırmak istedik”

Her çocuğun belirli haklara sahip olduğunu ve hakları ile ilgili bilinçlendirme ve toplumsal farkındalık yaratma amaçları doğrultusunda etkinliği gerçekleştiren İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan grup üyeleri “Çocukların mutlu, sağlıklı ve güvende olabilmeleri için bazı hakları var ve bu haklar evrensel olarak kabul edilmiş. Sahip olunan bu haklarla tanışmalarını sağlamak ve bu haklara ulaşamayan çocuklara dikkat çekmek en temel hedefimiz oldu. Çocukların yetişkinlerden farklı olduğunu dolayısıyla ihtiyaç ve beklentilerinin de farklı olduğu söyleyebiliriz. Bu nedenle hem çocukta hem de toplumda bilinç yaratmalıyız.” şeklinde konuştu.

Etiketler: / / / /