12 yaşında hayata merhaba

• 15.06.2015
  • 12 yaşında hayata merhaba için yorumlar kapalı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Sevdenur Gülçiçek, 9 yaşında yakalandığı lösemiyi yendi. Sevdenur şimdi geleceğe umutla bakıyor.

Sevdenur Gülçiçek henüz 12 yaşında… Ama 12 yaşına gelene kadar hayatı yaşıtlarından çok farklı tanımış. Çarşamba Mustafa Kemal Ortaokulu’na giden Sevdenur, 9 yaşında tümör hastalığına yakalanmış. 9 buçuk yaşında hastalığı daha da ilerleyerek tedaviye başlanmış.

Ailesinin hastalığını ilk başta kendisine söylemediklerini belirterek “aldığım ilaçlardan ve kemoterapiye girmeye başladıktan sonra, televizyonda gördüğüm lösemi hastalığının bende de olduğunu anladım” diyor Sevdenur. Akciğer tedavisinin başlamasıyla 5-6 saat kadar süren uzun ameliyatlara giren Sevdenur, günlerce burnundan beslenmiş. Kaburgasından yumruğu kadar bir kitle alındığını söyleyen Sevdenur, bütün bu tedavi sürecinde okula gidememiş.

Motive kaynağım sevdiklerim

Hastalığı boyunca hiçbir zaman negatif düşünmediğini vurgulayan Sevdenur, “Beni motive eden sevdiklerimdi. Tedavi boyunca kaldığım hastanede arkadaşlarım vardı, oyun odaları vardı, ailem hep yanımdaydı. Kötü düşünmemi gerektirecek bir neden yoktu. Moralimi bozmamam gerektiğini biliyordum, çünkü bozarsam daha çok hasta olacaktım” diyor.

Sevdenur, hastalığını yendikten sonraki ilk doğum gününü de evinde kutlamış. 3 yıl aradan sonra hayatına kaldığı yerden devam eden Sevdenur, şu an hiç ilaç kullanmıyor ve sadece 3 ayda bir MR’a gidiyor. İlerde hâkim olmak istediğini belirten Sevdenur, şarkı söylemekten, gitar çalmaktan ve dans etmekten de çok zevk aldığını söylüyor. “Öncelikle iş sahibi olmak, sonra hayal ettiğim yerlere gitmek istiyorum. Hayallerim arasında Paris’e ve umreye gitmek var” diyen Sevdenur, Türkiye’de LÖSEV’e (Lösemili Çocuklar Vakfı)  duyulan ilgisizliğe dikkat çekerek, “Ben de lösemiydim ve ilerde lösemi hastalarına yardım edeceğim” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / / / / /