İletişim Fakültesi’nin ilk mezuniyet heyecanı

• 25.05.2017
  • İletişim Fakültesi’nin ilk mezuniyet heyecanı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Mezun olan öğrenciler törenin coşkusunu aileleri ve hocaları ile paylaştı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan OMÜ İletişim Fakültesi, 4 yılın ardından Gazetecilik Bölümünden 30, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden 44 olmak üzere 74 öğrenciyi mezun etti. Fakülte 2016-2017 akademik yılında Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Uludağ’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Törene Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Uludağ, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tahsin Keçeligil, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Yurtseven, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mücahit Taşkın, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, hayırsever Tülay Ulusoy, öğrenci aileleri ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi kendilerine daima açık bir kapı olacaktır”

İletişim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Uludağ konuşmasında, “Fakülte binasının her tuğlasında emeğim olduğunu düşünüyorum ve bundan hem gurur hem de sevinç duyuyorum. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Umarım ki hayatta yolları Samsun’a düşecektir. Burada olduğumuz sürece Ondokuz Mayıs Üniversitesi kendilerine daima açık bir kapı olacaktır. Öğrencilerimi saygıyla selamlıyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta “Biz ülkemizde var olan 95 İletişim Fakültesi içinden, çağın gereksinimlerini karşılayan, teori ve pratiği harmanlayan bir eğitim anlayışıyla ve güçlü akademik çalışmalarla farklılaşarak başarılı olmayı hedefliyoruz. Bunun ilk emarelerini de ilk mezunlarımızı hayatlarının yeni dönemlerine uğurlarken edindiğimizi belirtmeliyim” şeklinde konuştu.

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, “Artık ailelerinin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı zaman geldi. Biz öğrencilerimizin dürüst doğru insan olmalarını istiyoruz. Herkese saygı ve selamlarımı iletiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“Beni büyüten aileme özellikle anneme sonsuz şükranlarıma sunuyorum”

2016-2017 akademik yılının Fakülte ve Halkla İlişkiler Bölüm birincisi Merve Doğan, Gazetecilik Bölüm birincisi ve Fakülte ikincisi Kübra Deniz ve Fakülte üçüncüsü Nalan Birdal oldu. Gazetecilik Bölüm birincisi Kübra Deniz diplomasını Rektör Başdanışmanı Mehmet Ali Cengiz’den aldı. Deniz,” Biz burada ilk olarak arkadaş daha sonra dost ve en önemlisi de aile olmayı başardık. Beni ve tüm arkadaşlarımı bu günlere getiren ailelerimize sonsuz şükranlarımı sunar hocalarıma çok teşekkür ederim” dedi. Diplomasını Prof. Dr. Nevzat Şahin’den alan Fakülte birincisi Merve Doğan, kütüğe ismini çaktı. Doğan, ” Hocalarıma ve beni aralarına alan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Beni büyüten aileme özellikle anneme sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mezun olan öğrenciler İletişim Fakültesi öğretim elemanlarından ve protokolden diplomalarını aldılar. Coşku dolu anlara ev sahipliği yapan törende aileler gözyaşları ile mezun olan çocuklarının gururunu ve onurunu yaşadılar.

Öğrencilerin mezuniyet yemini ve fotoğraf çekimiyle devam eden tören kep atılması ve sonrasında düzenlenen yemekle sona erdi.

IMG_6130 IMG_5910 IMG_5931IMG_9650IMG_5922IMG_9604IMG_5940IMG_5945

Etiketler: / / / / / / / / /