İletişim Fakültesi’nde ulusal fotoğraf sergisi

• 08.12.2016
  • İletişim Fakültesi’nde ulusal fotoğraf sergisi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi’nde “Zaman ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf sergisi 7 Aralık’ta fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

OMÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Zaman ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf sergisinin açılışı İletişim Fakültesi fuaye alanında gerçekleşti.

Serginin açılışına, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra, Gazeteci-Yazar Osman Kara, EXE Haber Medya Grubu Genel Koordinatörü Nusret Sağlam ve fotoğraf sanatçısı Behçet Atabek katıldı.

‘Her fotoğraf bir kesit’

Açılış konuşması yapan Prof. Dr. Niyazi Usta, “Bu tür etkinlikler hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerimizin motivasyonunu arttırır. Herkesin keyif almasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan ise serginin konusu olarak zamanın seçilmesini , “İnsanın zamana karşı girdiği mücadele  insanlık tarihi boyunca devam etmiştir. İnsanın, zamana hükmetmesi mümkün olmadığından, fotoğraf aracılığıyla zamandan bir parça koparmaya çalışmıştır “ dedi.

Açılış programında, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta tarafından sergide fotoğrafları yer alan öğretim üyelerine katılım belgeleri takdim edildi.

Zamanın izleri fotoğraf kadrajında

Sergide OMÜ, Ege, Hakkâri, Van Yüzüncü Yıl, Konya Selçuk, İzmir Kâtip Çelebi ve İstanbul Üsküdar Üniversitelerinden 21 akademisyenin toplam 37 fotoğrafı yer alıyor.Zamanın insan üzerindeki izlerini ve insanın zaman ile ilişkisini fotoğraf kadrajından fotoğrafseverlere yansıtmayı amaçlayan sergi  14 Aralık’a kadar gezilebilir.

dsc_0006

Serginin açılışını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem yaptılar.

dsc_0028

dsc_0029