İletişim Fakültesinde İlk Yardım Eğitimi

• 15.01.2022
  • İletişim Fakültesinde İlk Yardım Eğitimi için yorumlar kapalı
  • 675 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri, İletişim Fakültesi konferans salonunda “Temel İlk Yardım Eğitimi” etkinliği düzenledi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya’nın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen etkinliğe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Oktan, Doç. Dr. Ömer Çakın, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya, Öğr. Gör. Onur Şen’in yanı sıra UMKE ekibi, sağlık personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk yardım için bir dakika dahi çok önemli

Öğrencilere ilk yardım ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlatan Paramedik Ahmet Duran “Biz de çok üzülüyoruz yetişemediğimiz için ama biz gelene kadar evde herhangi bir müdahale uygulanmadığı için ne kadar hızlı gitsek de geç kalabiliyoruz.” diyerek bu tür durumlarda bir dakikanın bile ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunun önemini vurguladı.

İlk yardım eğitiminin her insanın kolunda olması gereken altın bilezik olarak görmesi gerektiğini ifade eden Ahmet Duran “Birinin hayatına devam ettiğini görmek ve bunun sizin sayenizde olduğunu bilmek emin olun dünyanın en güzel şeylerinden biri.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Prof. Dr. Niyazi Usta’nın sağlık personellerine teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / /