İletişim Fakültesi’nde basının güncel sorunları tartışıldı

• 04.05.2017
  • İletişim Fakültesi’nde basının güncel sorunları tartışıldı için yorumlar kapalı

Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Basının Güncel Sorunları” dersine konuk olarak eğitim gören gazeteci adaylarıyla bir araya geldi.

İletişim Fakültesi’nde bulunan Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğine Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kampüste aradığım heyecan İletişim Fakültesi’nde
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim görmenin gurur verici olduğunu belirten Nurdemir, “Diğer birkaç üniversitede daha buna benzer etkinliklerde görev aldım. Bu nedenle şunu söyleyebilirim ki, özellikle İletişim Fakülteleri’nin bulunduğu kampüslerdeki atmosfer ve heyecan çok önemli. Bu kampüste ve fakültede bu heyecanı yakalamanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Onur Nurdemir
“Haber Medya hepimizin”
Uygulama alanında başarılı olmak isteyen öğrencileri Haber Medya Grubu bünyesini ziyarete davet eden Nurdemir, “Haber Gazetesi Türkiye’nin 3. büyük bölgesel gazetesi. Bu anlamda imkânlarımız ve kapılarımız daima gözlerinde ışık olan insanlara açık olacaktır. Sizlerin arasında da bu ışığı ve heyecanı taşıyan gazeteci adaylarını aramızda görmekten keyif alırız” ifadelerini kullandı.

“Empati ve güven en önemli iki unsur”
Gazetecilik mesleğinin iki temel unsuru bulunduğu kaydeden Onur Nurdemir, “Bu unsurlardan birincisi empati, diğeri ise güven duygusudur. Haber kaynağınız ile iletişim kurduğunuz an insanların size güven duyguları bulunması gerekmektedir. Bu noktada dikkatli ve özverili çalışan ve bu hassasiyeti yitirmeyen muhabirler başarının yanında meslek etiğini diri tuttukları için saygınlıklarını yitirmeyecektir” dedi.

“Fakültemizdeki uygulama birimleri önemli bir imkân”
Onur Bekiroğlu
Etkinlikte söz alan Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu da Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin henüz yeni bir fakülte olduğunu belirterek, “Özellikle hocalarımızın taşın altına elini koyması ile uygulama birimlerimiz kısa sürede faaliyete geçti. Bu noktada fakültemiz bünyesinde bulunan öğrenciler uygulama yapabilme fırsatı buldular. Yeni bir iletişim fakültesinin uygulama birimlerini bu kadar kısa bir zaman diliminde hayata geçirmesi oldukça önemli bir başarıdır. Öğrencilerimizin mesleğe atılma konusunda imkân bulduklarında buradan mezun olmanın avantajlarından faydalanacaklar. Aynı zamanda öğrencilerimizin fakültenin imkânları dışında Samsun medyasının kurumsal ve güçlü yapısını da iyi değerlendirmelidirler” şeklinde konuştu.

“İlk ürünümüz Genç İfade Gazetesi”
İletişim Fakülteleri’nde teorik derslerin uygulama alanı bulmasının önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem ise “Öğrencilerimizle beraber uygulama alanları oluşturma çabamızı büyük bir arzu ile yerine getirmeye gayret ediyoruz. Burada eğitim gören öğrencileri teorik eğitimin yanında uygulama ile buluşturmayı hedef edindiğimiz bu yolda Genç İfade gazetesi için oluşturduğumuz Haber Merkezi bir ilk oldu ve devamı geldikçe mutlu oluyoruz. İlk ürünümüz de Genç İfade gazetesi oldu.” ifadelerini kullandı.

Sohbet havasında devam eden etkinlikte Haber Medya Haberler Müdürü Onur Nurdemir, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilere önerilerde bulundu.
Etkinliğin sonunda Onur Nurdemir’e teşekkür belgesinin yanı sıra Genç İfade gazetesi ile OMÜ Bülten dergisi de takdim edildi.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Etiketler: / / / / / / /