Gençlerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Paneli

• 10.01.2020
  • Gençlerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Paneli için yorumlar kapalı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Samsun Canlı Haber Genel Yayın Yönetmeni Gülsüm Atik ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Dr. Arş. Gör. Ahmet Faruk Çeçen’in katılımıyla gerçekleştirilen panele yoğun ilgi gösterildi.

10 Ocak 1961 yılından itibaren gazetecilerin, gazete sahiplerine karşı haklar elde etmesi ve  bu hakların yasal güvence altına alınmasıyla her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Samsun Canlı Haber Genel Yayın Yönetmeni Gülsüm Atik ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Dr. Arş. Gör. Ahmet Faruk Çeçen’de bu anlamlı günün önemini ve ortaya çıkışının nedenlerini tartıştılar. Panelde gazeteci olmak isteyen gençlere mesleğin gerçeklerini doğru bir şekilde aktarmaya çalışan eğitimciler ve yaşamış oldukları deneyimleri anlatan sektör temsilcileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün yanı sıra yeni medya, yurttaş gazeteciliği, sosyal medyayı doğru kullanma, gazetecilik bölümü lisans ve yüksek lisans programları ve üniversitelerde verilen eğitim gibi birçok konu hakkında bilgi verdi.

Panel öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplanmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla birlikte son buldu.

Haber: Miraç Şentürk

Fotoğraf: N. Nur Çimen