Emekler Emek Atölyesi’nde değer buluyor

• 01.04.2015
  • Emekler Emek Atölyesi’nde değer buluyor için yorumlar kapalı

Samsun’un Atakum ilçesi Emek Parkı’nda bulunan Emek Atölyesi’nde bir araya gelen ev hanımları, yiyecek ve tatlılardan, örgü ve el sanatlarına kadar çok geniş yelpazede yüzlerce ürün üreterek aile ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Makarnaları, pekmezleri, turşularıyla Emek Atölyesi’nde emek veren 60 yaşındaki Saliha Özen, bu konuda eşinden çok büyük destek gördüğünü belirtiyor. Atölyenin bir başka emekçisi 63 yaşındaki Hanife Yula ise, belediyelerin kadınlara böylesi çalışmaları yapabilecekleri daha geniş yerler tahsis etmesinin önemine dikkat çekiyor.

Terapi gibi atölye

Kadınların evde ve iş hayatında sorunlar yaşadığını belirten Yula ”Burası bizi maddi anlamda pek doyurmuyor, ancak bize terapi gibi geliyor. Halkla konuşuyoruz, kaynaşıyoruz. Keşke daha fazla katılım olsa” diyor.

Üniversiteli iki çocuk annesi olan Leyla Korkmaz ise, “Burada beklediğimiz ilgiyi görebildiğimiz söylenemez. Ama evde durmaktansa burada olmak bize daha iyi geliyor” diyor.

Etiketler: / / / / / /