El ele tutuşalım, engelleri aşalım

• 15.06.2015
  • El ele tutuşalım, engelleri aşalım için yorumlar kapalı

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen “Uçurtma ve Bahar Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği, 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Çocukluğunuzu ve Çocuğunuzu Alın Gelin” sloganıyla “Uçurtma ve Bahar Şenliği” düzenledi.

İlk gün belediye meydanına çelenk bırakma töreni ile başlayan etkinlikler, daha sonra dernek üyelerinin yaptığı resim sergisinin açılışı, dilek fenerlerinin uçurulması, geleneksel engelsiz empati yürüyüşü, tekerlekli sandalyede basketbol maçı ve son olarak uçurtma şenliği ile sona erdi.

“Çarşamba’da 10 bin engelli yaşıyor”

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz, kendisiyle yapılan görüşmede şunları söyledi: “Derneğimiz 2008 yılında 7 üyeyle bu yola baş koydu, şimdi ise sayımız 550 üyeye ulaştı. Çarşamba’da 10 bin civarında engelli arkadaşımız yaşıyor. Biz engelli arkadaşlarımızın evinde kalmamasını, sokakta rahatça gezebilmesini istiyoruz. Yani tüm engellilerin sosyalleştirilmesi ve topluma kazandırılması adına bu yola çıktık.” 2007 yılında geçirdiği bir kaza sonucu kendisinin de engelli olduğunu belirten Deniz,  “Çarşamba’da dışarı çıktığımda sanki tek engellinin ben olduğumu düşünüyordum. Çünkü sokaklarda benden başka engelli göremiyordum. Ama şu an benim gibi engelli arkadaşların da caddelerde dolaşabildiğini görüyorum. Bu da mutluluk veriyor, en büyük başarılarımızdan bir tanesi bu diye düşünüyorum” dedi. Deniz, dernek bünyesinde,  2008 yılından itibaren bu güne kadar 128 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler: / / / / / /