2. İFGİ ödülleri sahiplerini buldu

• 10.05.2017
  • 2. İFGİ ödülleri sahiplerini buldu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrenci çalışmalarının değerlendirildiği İletişim Fakültesi Genç İletişimciler (İFGİ)  ödül töreni 9 Mayıs Salı günü İletişim Fakültesinde gerçekleşti.

Çarşamba Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl 2.si düzenlenen İFGİ Ödül Töreni, hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu anısına gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi Uygulama Gazetesi Genç İfade ve gazetenin internet sitesi olan gencifade.omu.edu.tr adresinde yayımlanan haber ve fotoğrafların yanı sıra Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğrencilerinin çalışmalarının da değerlendirildiği “İletişim Fakültesi Genç İletişimciler” (İFGİ) ödülleri İletişim Fakültesi Konferans Salonunda yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu. Ödül alan öğrencilere, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Törene, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Tahsin Keçeligil, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Ziraat Fakültesi Dekanı  Yusuf Demir, Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun yeğeni Hakkı Polatoğlu ile İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanında çok sayıda davetli katıldı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ” Çarşamba, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü öğrenci ve hocaları ile gelişmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, “Böyle etkinlikler öğrencileri başarıya giden yolda motive eder. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan, “Yeni bir fakülte olmamıza rağmen günden güne etkinliklerimiz artıyor. Bu ve bunun gibi etkinliklerle öğrencilerimiz daha aktif hale geliyor” dedi.

Törene katılan Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun yeğeni Hakkı Polatoğlu, Mustafa Kemal Güneşdoğdu anısına hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından gözyaşlarını tutmakta zorluk çektiğini ve çok duygulandığını söyledi.

Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney,” Çok güzel ve samimi bir programdı. Emeği geçen bütün hocalara ve öğrencilere çok  teşekkür ederim” dedi. Tören Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney’in konuşması ile sona erdi.

Öğrencilerin 14 kategoride yarıştığı İFGİ ödüllerinde kazanan isimler ise şöyle:

Mustafa Kemal Güneşdoğdu Özel Ödülleri: Işıl Kaptan ve Ozan Yazar

Kültür- Sanat Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Enes Köse- Yaşayan Şiir: Garip Akımı

Kültür- Sanat Haber Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Ogün Dürümlü – Wattpad’in Genç Yazarlarından Biri: Beyzanur Yılmaz

Araştırma – Özel Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Emine Yüce- Törenin Karşısında Dimdik Bir Kadın

Araştırma – Özel Haber Kategorisi Övgüye Değer Ödülü: Cengiz Ortataş- Çad’da Doğdu Çorumlu Oldu: Amir Zakaria

Sağlık – Spor Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Tugay Aşçı- Tourette: Biz de Sizden Biriyiz

Sağlık – Spor Haber Kategorisi Övgüye Değer: Tutku Beyza Bay- Türkiye’de Yeni Bir Akım: Balon Futbolu

Rutin Haber Kategorisi 1.lik Ödülü: Işıl Kaptan- Kampüste 8 Mart Etkinlikleri

Röportaj – Söyleşi Kategorisi 1.lik Ödülü: Açelya Kaynar- Rafadan Tayfa’nın Hayri’sinden

Röportaj – Söyleşi Kategorisi Övgüye Değer: Gizem Öngün-Bilgiç:”Hakkınız Olanı Peşinde Koşmadan Elde Edeceksiniz”

Haber Fotoğrafı Kategorisi 1.lik Ödülü: Emre Pank- Karadeniz’de Ferah Bir Rüzgar başlıklı haber fotoğrafı