19 Mayıs’ta, Haluk Levent Coşkusu

• 21.05.2019
  • 19 Mayıs’ta, Haluk Levent Coşkusu için yorumlar kapalı

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen konserde Haluk Levent sahne aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşam Merkezi önünde gerçekleşen konser öncesi, “OMÜ Modern Müzik Topluluğu” ve “Nema Müzik Grubu” sahne aldı. Haluk Levent sahne almadan önce konser alanına gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun halkı ve OMÜ öğrencileri ile selamlaşıp fotoğraf çektirdi. Samsun halkı ve OMÜ öğrencileri Haluk Levent’in sahneye çıkmasını beklerken İzmir Marşı’nı söyleyip, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Sloganların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin coşkulu alkışları ile Haluk Levent “Uçak Yaparım” şarkısıyla sahneye çıktı.

“Beni bırakın bu gece söyleyeyim”

“Uçak Yaparım” şarkısı sonrası bu gece hep şarkı söyleyelim, hiç susmayalım diyen Haluk Levent “Takipçilerim sürekli Samsun’da ne zaman konser yapacağımı merak ediyordu o gün bu gün işte.” dedi. Beni bırakın bu gün söyleyeyim, bu gün diğer günler gibi değil diyen Haluk Levent “Bunu samimiyetle söylüyorum. Konserlerimin yüzde doksanında keyifle şarkı söylerim ama bu gün çok başka, daha özel. Bu gün bitmesin. Saat tam 12’yi geçince, 19 Mayıs olurken yıldızların altında “İzmir Marşını” söyleyeceğiz. Ben şahsım olarak 19 Mayıs’ın 100. yılında burada gökyüzüne bakarak bu şarkıları söylemekten gurur ve onur duyuyorum. Tabi ki günün anlam ve önemi ile ilgili tabi ki şarkılarımız olacak. Bu gün repertuar biraz değişik olabilir. Ama hepinizin sevdiği şarkılar olacak. Önce kendime gelmem için bir türküye ihtiyacım var.” dedi ve konserine “Deniz Üstü Köpürür” türküsünü ile devam etti.

Haluk Levent, “Zor Aşk” şarkısını öğrencilerle ve Samsun halkı ile birlikte söyledi. Sadece 19 Mayıs değil, 19 Mayıs’tan önce Çanakkaleler, eski mücadeleler olmasaydı, biz bu gün 100. yılımızı kutluyor olamazdık diyen Haluk Levent “Bunları bütün olarak halkın emperyalizme karşı bir savaşı olarak görüyorum.” dedi. Bu türküyü tüm şehitlerimize saygı için söylediğini belirten Haluk Levent “Bir Asker Türküsü ’nü” söyledi.

“ Yağ 19 Mayıs için yağ yağmur”

Konser devam ederken başlayan yoğun yağışa rağmen Samsun halkı ve OMÜ öğrencileri alandan ayrılmayıp bütün şarkılara coşkulu bir şekilde eşlik etti. Yağmur sırasında gitara kendi geçen Haluk Levent sahnede yazdığı “Yağ 19 Mayıs için yağ yağmur” şarkısını söyledi. Haluk Levent “Şarkı bitiminde eğer yağmur yağmasaydı bu besteyi yazamayacaktım.” dedi. 100. yıl için pek çok türkü ve şarkı söyleyen Haluk Levent, sahneye davet ettiği Samsun Ozanı Oğuz Aksaç ile de türküler söyledi.

Saatlerin gece 12’yi göstermesiyle birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün Gençliğe Hitabesini okuyan Haluk Levent ardından İzmir Marşı’nı söyledi. Marşın “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” kısmında OMÜ öğrencileri ve Samsun halkı, 100. yıla yakışır, coşkulu bir şekilde Haluk Levent’e eşlik etti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin ve Türk gençliğinin 19 Mayıs’ını kutlayan Haluk Levent sahneden indi.

Haluk Levent’in 19 Mayıs ruhu için sahnede yazdığı şarkı;

Her damlan bize verecek umut,

Ama her damlan bize,

Yağ yağmur ama yağ yağmur yağ 19 Mayıs üstüne,

Gece başlar bize,

Gözlerimiz tuz biber korkmayız hiç bir şeyden,

Biz genciz bu ülkede,

Korkularımız var elbette ama geleceğiz, sahne bizde,

Yeter ki haykıralım Samsun’da bizde

Yağ yağmur ama yağ yağmur yağ Ondokuz Mayıs üstüne.

Etiketler: / / / / /