“1 Hadis 1 Film”

• 26.12.2017
  • “1 Hadis 1 Film” için yorumlar kapalı

Konya Selçuklu Belediyesi’nin bu yıl 3. sünü düzenlendiği “1 Hadis 1 Film”  adlı kısa film yarışmasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) öğrencisi Mehmet Rüştüoğlu’nun “Nöbet” isimli eseri birinci oldu.

Selçuklu Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü düzenlediği “1 Hadis 1 Film” adlı kısa film yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 91 kısa filmin arasından finale kalmayı başaran OMÜ İletişim Fakültesi RTS öğrencisi Mehmet Rüştüoğlu “ Nöbet” adlı çalışması ile birinciliğe layık görüldü.

Bir ya da birkaç hadisi konu alan çalışmaların değerlendirildiği yarışmada Rüştüoğlu,  “Bir gün ve bir gece nöbet tutmak, bir ay oruç tutup geceleri namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Şayet (kişi nöbette)  ölürse yapmakta olduğu işin sevabı devam eder, rızkı da devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerine karşı güven içinde olur.” hadisini kullandı.

Mehmet Rüştüoğlu “Zorlu bir süreç sonucunda kısa filmimi çektim. Çalışmamın birinciliğe layık görülmesi beni çok mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Jüri üyeleri

Yarışmanın jüri üyeliğini; yapımcı Mehmet Bozdağ, oyuncu Necati Şaşmaz, oyuncu Ayberk Pekcan, Cahit Kayaoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Can yaptılar.

FOTOĞRAF ALINTIDIR 1

Etiketler: / / /